Filistin: İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Filistin: İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını bildirdi. Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü de bu iddiaları doğruladı. İsrail ise bir açıklama yapmadı:

Hamas ile İsrail arasındaki savaş dört gündür sürüyor. Bölgede yaşanan çatışmalar giderek şiddetleniyor. Kassam Tugayları roket, İsrail ordusu da uçaklarla bomba yağdırıyor.

Gazze'ye yönelik saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısını 830'a, yaralı sayısı da 4 bin 250'ye yükseldi. İsrail’de ise 1000 kişi ölürken 106'sı ağır 2 bin 806 kişi yaralandı. Bölgede savaş devam ederken Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i fosfor bombası kullanmakla suçladı.

"GAZZE'NİN KUZEYİNİ FOSFOR BOMBASIYLA VURDULAR"

Bakanlığın X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforu kullanıyor. Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesi bu bomba ile vuruldu" ifadeleri yer aldı

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: İDDİALAR DOĞRU 

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu da bu iddiaları doğruladı. Abdu, İsrail askeri güçlerinin Gazze'de nüfusun yoğun olduğu bölgelerde fosfor silahlarını kullandığını aktardı.

İsrail'den ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

BU İLK SUÇLAMA DEĞİL

Öte yandan, New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de daha önceki raporlarında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında fosfor kullandığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...