Altın Bamya ödülleri sahiplerini buldu

- Güncelleme:
Altın Bamya ödülleri sahiplerini buldu

Kültür - Sanat Haberleri

Sinemada erkek egemen bakışı eleştirmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri, Hollanda Başkonsolosluğu'nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Bu yıl büyük ödül Tolga Örnek'in yönettiği 'Kaybedenler Kulübü'nün oldu.

Sinemada erkek egemen bakışı eleştirmek ve cinsiyetçiliğe dikkat çekmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri, dün gece Hollanda Başkonsolosluğu'nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu. nbsp;Bu yıl büyük ödül Tolga Örnek'in yönettiği 'Kaybedenler Kulübü'nün oldu. "Kaybedenler Kulübü" ayrıca 'İzleyici Bamyası Ödülü'ne de layık görüldü. Törene ödül sahiplerinin hiçbiri katılmadı.

Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen ve 8 dalda dağıtılan ödül töreninin açılışında konuşma yapan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılını kutladıklarını belirterek "400 yıl önce ilk Hollanda elçisi İstanbul'a Mart ayında vardı. Tam da bulunduğumuz yere yerleşti. Bu yıl anısına ekonomik, ticaret, kültürel ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki ayda cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hollanda da bulunacak. Bugün de burada biz ödül törenini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. Kervers'in ardından katılan konukları 4. Altın Bamya Ödüllerini açıkladılar. Ödül sahiplerinin katılmadığı törende ödülü açıklayan konuk, ödülü sahibi adına da kabul etti.

4. Altın Bamya Ödülleri

Erkek Karakter Ödülü: "Bahzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm"

Kadın karakter Ödülü: "Çınar Ağacı"

Senaryo Ödülü: "Kurtlar Vadisi: Filistin"

Film Ödülü: "Kaybedenler Kulübü"

İzleyici Bamyası: "Kaybedenler Kulübü"

Jüri Özel Tek Taşlı Bamya Ödülleri: "Misafir", "Ağır Abi" ve "Günah Keçisi"

Jüri Özel Üç Buçuk Bamya Ödülü: "Kolpaçino: Bomba"

Jüri Özel Cinsiyetçi Dil Bamyası: "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...