Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü'ne layık görülen Atalay: Ömrümün sonunda birileri beni anladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Büyük Ödülü'ne layık görülen Atalay: Ömrümün sonunda birileri beni anladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ressam Atalay, sonunda birilerinin kendisini anladığı için mutlu olduğunu belirterek “Ölmeden önce ödüllerim çoğalıyor. Ancak asıl mükâfat Cenab-ı Allah’ın cemalini görmek” diye konuştu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Kültür ve sanat dünyasının usta isimlerine devletin en üst kademesinden verilen ödüllerin bu seneki sahipleri belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerine layık görülen isimler arasında farklı kesim ve sahalardan tanınmış sanatçı, yazar, akademisyen ve kültür insanları yer aldı. Vefat etmiş bazı sanatçılar ise vefa ödülüne layık görüldü. Mükâfat alacak isimleri sosyal medyadan duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı ve vefat etmiş olan isimlere rahmet diledi.

Resim dalında ödül almaya hak kazanan usta sanatçı İlhami Atalay, gazetemizin sorularını cevaplayarak “17 Ekim’de 76 yaşına bastım. Şu anda ömrümün son resim serisini yaptığımı düşünüyorum. Ömrüm yeter mi onu da bilmiyorum. Ben hiç anlaşılmayacağımı sanıyordum. Ömrümün sonunda birilerinin beni anladığı için mutluyum. Cumhurbaşkanı ve beni ödüle layık gören jüriye teşekkür ediyorum. Ölmeden önce ödüllerim çoğalıyor. Ancak asıl mükâfat Cenab-ı Allah’ın cemalini görmek” diye konuştu.

“Mimari” dalda mükâfata hak kazanan kültür adamı Dr. Sinan Genim ise “Böyle bir ödüle layık görülmek bu ülkenin vatandaşı olarak beni çok mutlu etti. Devlet, sıkıntılı durumlara rağmen artık kültür sanata daha büyük kaynak ayırıyor. Ancak bunun evrensel boyutta üretim yapılmasına imkân tanıması lazım. Kültür ve sanatımızı uluslararası üretimler yapıp sergiler açarak dünyaya tanıtmalıyız. Anıtlarımız ve tarihî yapılarımızla milletlerarası camianın dikkatini çekmemiz lazım. Zira biz birçok ülkeden daha fazla kültür varlığına sahibiz. Dünya gündeminde bunlarla yer almalıyız” dedi.

İŞTE ÖDÜLLÜ SANATÇILAR:

Emel Sayın (Müzik)
İlhami Atalay (Resim)
Hasan Ayçın (Karikatür)
Refik Anadol (Dijital sanat)
Sinan Genim (Mimari)
Nazan Bekiroğlu (Edebiyat)
Ali Birinci (Kültür)
Süleyman Uludağ (Bilim)
“Vefa Ödülleri”: Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...