HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'nin 'Hollywood'u bu ilçeye inşa edilecek

Düzenleyen: /
Türkiye'nin 'Hollywood'u bu ilçeye inşa edilecek
Odayeri, Çiftalan, Ağaçlı, Film Platoları , Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İBB Meclisi'nde oylanan ve oy birliğiyle kabul edilen karar sonrası Karadeniz'in hemen kıyısında yer alan 3 köye film platosu kurulacak.

Karadeniz'in hemen kıyısında yer alan 3 köye film platosu kuruluyor. "Türkiye'nin Hollywood"u olmaya aday köylerde yaşayanlar, geçmişte Cüneyt Arkın ve Zeki Müren gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmlerin köylerinde çekildiğini belirtti.

OY ÇOKLUĞU İLE KARAR VERİLDİ

Film platosunun kurulacağı alan havadan da fotoğraflandı. Eyüpsultan'a bağlı Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde imar planı değişikliği yapılarak film platoları kurulmasına onay verildi. Karadeniz'in hemen kıyısında, "Türkiye'nin Hollywood"u olmaya aday köylerde yaşayanlar, geçmişte Cüneyt Arkın ve Zeki Müren gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmlerin köylerinde çekildiğini belirterek, film platosu kurulacak olmasından memnun olduklarını söylediler. Odayeri, Çiftalan ve Ağaçlı köylerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen imar planı değişikliği ile birlikte, film platosu kurulmasına onay verildi. Açıklama raporunda, plan değişikliği teklifinin gerekçesi olarak, 'İstanbul’un tanıtımında potansiyel olduğu bilinen film sektörünün, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Eyüp’te yaşatılmasını amaçlayan planlama yaklaşımı ile film sektörünün taleplerine cevap verebilecek şekilde imar planlarına ait plan notlarında değişikliğe gidilmiştir' denildi. Eklenmesi istenen plan notunda ise, 'İlgili kurumlardan görüş alınmak kaydıyla, başkanlık tarafından verilecek izinle film platosu yapılabilir. Kapalı stüdyo yapılması halinde, planda belirlenen fonksiyona ait yapılaşma koşulları aşılamaz" ifadelerine yer verildi.

"İŞSİZLİĞİ AZALTACAK"

Odayeri köyü yerlilerinden Hakan Duygun, "Yapılacak çalışmalardan bizler yararlanamayacağız fakat bizim çocuklarımız, torunlarımız yararlanacak. Köyde bir hareketlilik, bereket olur inşallah. Köyümüz günden güne kalkınıyor. Suyumuz elektriğimiz var; doğal gazı bağlantıları yapıldı, evlerimize alacağız. Köyümüzde ve çevremizde okumuş fakat işsiz insanlar var. Ulaşım sebeplerinden dolayı okula gidip gelmekte zorluk çekenler var. Bunlar hep okuyup hem para kazanırlar. İyi şeyler olur diye düşünüyorum" dedi. Köylerinin 300 senelik geçmişe sahip olduğunu söyleyen Duygun, "Köyümüzün meydanında çok eskiden bir oda varmış. Orada etraftan gelen köylüler odaya gelip odun kömürü yapıyorlarmış. 'Odaya gidelim, odaya gidelim' derken, köyümüzün ismi Odayeri diye olmuş" dedi.

İBB PLANLAMA MÜDÜRLÜĞÜ: OLUMSUZ ETKİ OLUŞTURACAK

Öte yandan teklifle ilgili olarak İBB Planlama Müdürlüğü'nün değerlendirmesinde, “Film platosu yapılabilmesine ilişkin hazırlanan plan tadili teklifinde, film platosu kurulabilecek alanlar belirlenmediğinden; söz konusu teklifin uygun görülmesi halinde, teklif plan notu düzenlemesi yapılan Çiftalan, Ağaçlı ve Odayeri köylerine ait plan onama sınırları dahilinde kurulacak platoların bölgeye ilave trafik yoğunluğu getireceği ve platonun kurulacağı alanlardaki mevcut işleyişe olumsuz etki oluşturacağı değerlendirilmektedir." denildi.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...