HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ünlü mücevherci İslam sanatından ilham almış

Düzenleyen: /
Ünlü mücevherci İslam sanatından ilham almış
Louis François Cartier, Cartier Sergi, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İslam sanatları, Batılı ressamların yanında tasarımcıları da tesir altında bırakmıştı. Bugünlerde ABD'deki Dallas Sanat Müzesi'nde görülebilen bir sergi de Müslüman sanatçıların Louis François Cartier tarafından 1847'de Paris'te kurulan lüks mücevher evi Cartier'yi nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

MURAT ÖZTEKİN

Louis Cartier'nin koleksiyonu ile 20. yüzyılın başlarından günümüze Maison Cartier tasarımcılarının İslam sanatından ilham alan çalışmalarını bir araya getiren “Cartier and Islamic Art: In Search of Modernity” adlı sergi, önemli koleksiyonlardan gelen İslam sanatı örneklerini de yan yana sunuyor. Müzenin Direktörü Dr. Agustín Arteaga “Bir asırdan fazla bir süredir Cartier ve tasarımcıları, İslam sanatı ve mimarisinde bulunan doğal güzelliği, sembolik değerleri fark edip, benzer unsurları kendi tasarımlarına ördüler. Doğu ve Batı sanat formlarının bu birleşimi, müzemizin programları aracılığıyla vurgulamaya kararlı olduğu kültürler arası bağlantıya tam olarak hitap ediyor” diyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...