Otuz yıl sonra çekilen filmde annesini oynadı

Düzenleyen:
Otuz yıl sonra çekilen filmde annesini oynadı

MAGAZİN Haberleri

Türk-Japon dostluğunu pekiştiren iki gerçek hikâyenin anlatıldığı Ertuğrul 1890 filminde rol alan Yeliz Çelebi, 1985’te Turgut Özal’ın talimatıyla İran-Irak Savaşı’ndan 215 Japon’u kurtarmak için düzenlenen operasyon kapsamında Tahran’a giden uçakta hosteslik yapan annesini canlandırdı.

Türk-Japon dostluğunu pekiştiren iki gerçek hikâyenin anlatıldığı Ertuğrul 1890 filminde rol alan Yeliz Çelebi, 1985’te Turgut Özal’ın talimatıyla İran-Irak Savaşı’ndan 215 Japon’u kurtarmak için düzenlenen operasyon kapsamında Tahran’a giden uçakta hosteslik yapan annesini canlandırdı. Filmde anlatılacak iki konudan birinde annesinin de yer almasının kendisi açısından önemli olduğunu, bu nedenle projeyi yürüten şirketle iletişime geçtiğini belirten Çelebi, “Benim için annemin hikâyedeki yeri önemli. Sahnelerde kalbim farklı atıyordu. Çocukların çizgi film kahramanları olur bizimse gerçek bir kahramanımız var, annemiz. Filmin en şanslı oyuncusuydum” diye konuştu. Emekli hostes Müge Sayar da 30 yıl önce görev aldığı kurtarma operasyonunun, uçuş kariyerinin en önemli günü olduğunu ifade ederek, “Saddam, ‘Uçan sineği bile vururum’ demişti. Biz birkaç kez havadayken geri döndük. Tahran’dan ayrılan son uçak bizdik. Dışarıdan bomba sesleri geliyordu. Kapılar açılır açılmaz Japonlar hemen içeri girdi. Hatta kaptanımız hamile bir Japon’u bile bekledi” dedi. 

Otuz yıl sonra çekilen filmde annesini oynadı

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...