Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'a nasıl veda edecek?

Düzenleyen:
Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'a nasıl veda edecek?

MAGAZİN Haberleri

Tarihi kaynaklara göre; önümüzdeki günlerde Diriliş Ertuğrul'a veda edecek Gündoğdu Bey, Kayı boyundan bir grup ile Orta Asya'ya geri dönerek tarih sahnesinden siliniyor.

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'da 'Gündoğdu' rolüne hayat veren yakışıklı oyuncu Kaan Taşaner'in diziden ayrıldığı öne sürüldü.

ÇEKİMLERE YATAKTA DEVAM EDİYOR

Settte geçirdiği bir kaza yüzünden kolu kırılan Kaan Taşaner, bir süredir dizinin çekimlerinde yatakta hasta rolünü oynuyordu. Diriliş Ertuğrul dizisi ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Diriliş Ertuğrul dizisinde, Ertuğrul Bey'in abisi Gündoğdu rolünü canlandıran Kaan Taşaner'in diziden ayrılacağı iddia edildi.

KIZ ARKADAŞI İLE AYNI DİZİDE OYNAYACAK

Kaan Taşaner'in yeni sezonda ATV'de yayınlanması planlanan 'Rengarenk' adlı dizide kız arkadaşı Selin Şekerci ile birlikte başrol oynaması planlanıyor. Dizi Haziran ayında ATV'de başlayacak ve romantik komedi tarzında olacak.

GÜNDOĞDU'NUN TARİHTEKİ YERİ

Dizinin baş karakterlerinden olan Gündoğdu karakteri Süleyman Şah'ın en büyük evladıdır. Kendisi büyük olduğu için babasından sonra Türk soyunun başına kendisinin geçmesi düşünülse de Ertuğrul'un daha keskin bir zekaya sahip olması ve yürekliliğinin tüm dünya tarafından bilinmesi Ertuğrul'u lider yapmıştır.

YİĞİT BİRİYDİ

Gündoğdu da Süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için hiç şüphesiz yiğit biriydi ve bunu kardeşi ile Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini
vermiştir.

KAYILARIN BİR BÖLÜMÜYLE ORTA ASYA'YA GİTTİ

Bundan sonra Osmanlı devletinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Gündoğdu Bey ise Kayı boyunun büyük bir çoğunluğunun Ana Vatan (Orta Asya)'a gitmek istemelerini kıramamış ve kardeşi Sungur Tekin ile birlikte Orta Asyaya göç etmiştir.

TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİP GİTTİ

Bu hamlesi bazı tarihçiler için büyük bir stratejik hata olarak yorumlanan Gündoğdu Bey, tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...