Ertuğrul ile birlikte satışları patladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ertuğrul ile birlikte satışları patladı

MAGAZİN Haberleri  / AA

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Selçuklu motifleriyle işlenen el sanatları, "Diriliş Ertuğrul" dizisiyle birlikte daha çok rağbet görmeye başladı. Baston ustalarından Refa Gökbulak "dizi başlamadan günde 10-15 satış yapıyorduk şimdi 100'ün üzerine çıktı" dedi.

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi, Selçuklu figürlerine olan ilgiyi artırdı. Baston ustalarından Refa Gökbulak, ilçenin hemen her yerinde ağırlıklı olarak bulunan Selçuklu eserlerinden esinlenerek bastonlara bu figürleri işlediklerini söyledi.

"Diriliş Ertuğrul dizisinin etkisiyle Selçuklu motiflerine ilgi arttı"
Diziden sonra Selçuklu figürlerinin popüler hale geldiğini belirten Gökbulak, şunları ifade etti:
"Bastonlarımızda ağırlıklı olarak ilçemizde bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi eserlerin üzerindeki motifleri işlemekteyiz. Bunlar Selçuklu kartalı, Selçuklu kilim deseni ve bunun gibi figürlerden oluşuyor. Son zamanlarda TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin etkisiyle Selçuklu motiflerine talep ve ilgi gittikçe arttı. Daha önce ayda 5-10 adet satış yaparken, dizi sonrası satışımız 100'ün üzerine çıktı. Diriliş dizisi çok kaliteli ve tarihimizi çok güzel şekilde anlatmaktadır. Oyuncuların giyim kuşamları ve dekoratif olarak kullandıkları eşyalara da insanların diziye olan ilgisini artırmakta. Dolayısıyla bastonlarımızda kullandığımız motiflere de ilgi gittikçe artmaktadır. Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında Selçuklu motifli bastonlarımız oldukça ilgi görüyor."

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...