HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kara Sevda oyuncuları sağlıkta şiddete 'Hayır' dedi

Düzenleyen: /
Kara Sevda oyuncuları sağlıkta şiddete 'Hayır' dedi
Kara Sevda, Haber

MAGAZİN Haberleri

Cesur ve Güzel'de 'Sağlıkta Şiddet Olmaz' diyen Kıvanç Tatlıtuğ'un ardından Kara Sevda'nın sevilen oyuncuları Burak Özçivit ve Neslihan Atagül de 'sağlıkta şiddete hayır' dedi.

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, 'sağlıkta şiddet hayır'mesajı veren sanatçılar ile dizi yapımcı ve senaristleri teşekkür etti. 
Star TV'nin sevilen dizilerinden biri olan Cesur ve Güzel'de sağlıkta git gide tırmanan şiddet konusu işlendi. Hastaneye giden Cesur (Kıvanç Tatlıtuğ), arkadaşının oğlunu hastane çalışanlarına tepki gösterirken gördü. Bu konuda şiddet gösteren Can'ı uyaran Cesur, 'Sağlıkta şiddet olmaz' dedi. Cesur ve Güzel'in ardından 22 Şubat günü 57. bölümü yayınlanan Kara Sevda dizisinde de 'sağlıkta şiddete hayır' mesaj verildi. Dizinin ünlü karakterleri Kemal (Burak Özçivit) ve Nihan (Neslihan Atagül) hastanedeyken bir hasta yakını doktora saldırmaya kalktı. İkili, hasta yakınını tutarak doktora şiddette bulunmasına engel oldu. Daha sonra Kemal hasta yakınına, 'Burada herkes vazifesini yapıyor kardeşim. Şiddetle, tehditle işlerini çözemezsin. Kardeşim sen duanı et, buradaki doktorlar zaten elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Gerisi Allah'a kalmış' dedi. Nihan ise hasta yakınını, 'Bırakın insanlar huzur içerisinde işlerini güçlerini yapsınlar, lütfen' diye uyardı. Daha sonra Nihan doktora dönerek, 'Siz iyi misiniz' diye sordu. Doktor ise 'Böyle şeyler yaşanırken ne kadar iyi olabiliriz ki' yanıtını verdi. 
Sendikadan teşekkür 
Murat Boz'un oynadığı 'Dönerse Senindir' filminde hemşirelerin cinsel obje olarak gösterilmesine ilk tepkiyi verenlerden Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, dizilerinde sağlıkta şiddete karşı mesajlar veren iki dizide yer alan sanatçılara, dizilerin senarist, yönetmen ve yapımcılarına duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti. Yıldırım, dizilerde ve filmlerde bu tür mesajların sağlıkta şiddeti azaltacağına inandıklarını belirterek, "Sosyal sorumluluklarını yerine getiren dizi oyuncuları, senaristler, yapımcı ve yönetmenlere bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Sağlıkta ne pahasına olursa olsun şiddet olmamalı. Şiddet bir çözüm yolu kesinlikle değildir.Sağlığımızın korunması, sağlıklı yaşamamız için çaba gösteren sağlıkçılara sözlü veya fiziki şiddet gösterenlere gereken cezalar verilmelidir" dedi. 
"Hastane sahnelerinde şiddete hayır vurgusu yapılmalı" 
'Sağlıkta şiddete hayır' konulu kamu spotlarının yayınlanması gerektiğini belirten Başkan Yıldırım, dizi ve filmlerin hastane sahnelerinde sağlıkta şiddet konusunun işlenmesi önerisinde bulundu. Yıldırım, "Şiddetin bir çözüm yolu, çıkış yolu olmadığı dizilerimiz ve filmlerimiz, hazırlanacak kamu spotlarımızla halkımıza anlatılmalıdır. Sağlıkta şiddete hayır diyen güzel yürekli sanatçılarımız, senaristlerimiz ve yapımcılarımız var. Bu konuyu işleyen dizi camiasındaki herkese sağlıkçılar adına teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...