HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ne vardı o kadar zayıflayacak İrem Derici?

Düzenleyen: /
Ne vardı o kadar zayıflayacak İrem Derici?
İREM DERİCİ, İrem Derici Sağlık Durumu, İrem Derici Haberleri, Haber

MAGAZİN Haberleri

Yaklaşık bir haftadır özel hastanede tedavi gören ünlü şarkıcı, durumunun ciddileşmesi üzerine yoğun bakım ünitesine kaldırıldı

Gıda zehirlenmesi sebebiyle geçen hafta hastaneye kaldırılan pop şarkıcısı İrem Derici, durumu kötüye gidince tedavi gördüğü hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Zayıf kalmak için sürekli diyette olan, uzun zamandır sağlıklı beslenmeyen İrem Derici, bir süre önce hâlsizlik, yorgunluk ve karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye kaldırılmış ve konserlerini iptal ettiğini duyurmuştu. Derici, dün ise yoğun bakıma alındı. Acıbadem Fulya Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Reha Baran, Derici’nin sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hastamız İrem Derici, gastroenterit ve idrar yolu enfeksiyonu teşhisleri ile takip edilirken gelişen elektrolit dengesizlikleri, vücut toplam su dengesi bozuklukları ve solunum zorluğu sebebiyle yoğun bakım ünitesinde izlem ve tedaviye alınmıştır. Hastamızın tedavisi sürmektedir” ifadelerini kullandı. Diyet programına uzun süre önce başlayan Derici, daha önce de hastaneye kaldırılmıştı. 1 Ağustos’ta programın çekimi öncesinde fenalaşmış, kalbinin sıkıştığını söylemiş ve apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Derici’nin son rahatsızlığı 13 Eylül’de gerçekleşti. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan popçunun böbreklerinde iltihaplanma olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine konserini iptal eden şarkıcı “İki gündür çektiğim ağrıyı, sızıyı size anlatamam. Hastanede yerlerde sürünüyorum” demişti. Tedavisi devam eden İrem Derici, iyileşme yönünde yeterli adım atamayınca diğer 3 konserini de iptal etmek mecburiyetinde kaldı. Ünlü popçunun günde bir iki şişe bira içerek diyet yaptığı da iddialar arasında yer aldı.


Diyeti abarttı
İrem Derici, tedavi gördüğü hastanede yoğun bakıma kaldırılınca sevenleri moral mesajları gönderdi; ancak ünlü popçuya bir o kadar da eleştiri yağdı. Derici’ye hayranları “O kadar zayıflayacak ne vardı?” diyerek, yaptığı diyete karşı çıktı. Derici’ye yapılan eleştirilerin bazıları şöyle:
¥ Allah acil şifalar versin. En kısa sürede iyileşmenizi ve Polatlı’da konser vermeniz dileğiyle.
¥ Bu zayıflama işini niçin bu kadar abartıyorlar bilemiyorum. Bu insanlar ideal kilolarını bilmeyecek kadar bilinçsiz mi? 
¥ Acıyorum. Çok hoştu. Şimdi bir deri bir kemik kaldı. Tedaviyle bir senede kendine gelir inşallah...

Türkiye Hastanesi Beslenme Uzmanı Esra Kurt Mutlu:
En büyük hatası tek yönlü beslenme

Derici’yi yoğun bakıma götüren süreci Türkiye Hastanesi Beslenme Uzmanı Esra Kurt Mutlu ile değerlendirdik. Mutlu, mide bağırsak bozukluğu, idrar yolu enfeksiyonu, su kaybı ve solunum problemleri yaşayan Derici’nin son aylarda 17 kilo birden verdiğine dikkati çekerek “Kilo verirken ideal olan ayda 2-4 kilo kaybetmektir. Hızlı kilo kaybında en büyük hata tek yönlü beslenmedir. Uzun süreli düşük kalorili diyete maruz kalan vücut kas da kaybeder. Beslenme ile doğru ile ilişkili olan organlarımızda, özellikle böbreklerde de kas erimesine bağlı fonksiyon kaybı başlar. Düşük kalorili diyetler ve sıvı alımı yetersizliği, beraberinde vücudun susuz kalmasına, bağışıklığın zayıflamasına, konsantrasyon yetersizliğine, zihinde bulanıklığa sebep olur. Vücudun genel tablosunun bozulması İrem Derici’de olduğu gibi yoğun bakıma kadar giden sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına yol açar” dedi.
Ziyneti Kocabıyık

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...