Akrep Nalan hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA, AA
Akrep Nalan hayatını kaybetti

MAGAZİN Haberleri  / İHA, AA

Son dakika: Bir süredir ekranlardan uzak olan sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti. Acı haberi Özgür Aras, sosyal medya hesabından paylaştı.

Bodrum'da yaşamını sürdüren Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun Nalan Açın'dan acı haber geldi. Ünlü sanatçı Akrep Nalan, hayatını kaybetti. Geçtiğimiz aylarda yüksek ateş ve şiddetli tireme nöbetleri nedeniyle hastanede yatarak tedavi edilmesine karar verilmişti. 2015 yılında anjiyo olan Nalan, zaman zaman nefes darlığı yaşıyordu.

Akrep Nalan hayatını kaybetti

Özgür Aras, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Akrep Nalan'ın vefat haberini duyurdu. Aras, "Ah be Akrep Nalan, Huzurla uyu!" kelimeleriyle acı haberi duyurdu. Ünlü sanatçı bir süredir sağlık problemleriyle mücadele ediyordu. Vefatı sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğdu.

BAKICISI TARAFINDAN ÖLÜ BULUNDU

“Akrep Nalan” olarak tanınan şarkıcı ve oyuncu Füsun Nalan Açın (67) Muğla’nın Bodrum ilçesindeki evinde bakıcısı tarafından ölü olarak bulundu.

Bir döneme damgasını vuran, Hayat Bilgisi dizinde Fidan Hoca karakteri ile hafızalarda yer edinen “Akrep Nalan” lakaplı Füsun Nalan Açın (67) Eskiçeşme Mahallesi’ndeki evinde ölü olarak bulundu. Bakıcısının Akrep Nalan’ı hareketsiz bir şekilde bulmasının ardından sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri Akrep Nalan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Akrep Nalan’ın ölümü sevenlerini ve komşularını yasa boğdu. Akrep Nalan’ın bir süre önce hastanede tedavi gördüğü ve solunum yetmezliği nedeni ile hayatını kaybettiği düşünülüyor.

AKCİĞERLERİNDE BUZLANMA VARDI

Akrep Nalan’ın 13 yıllık komşusu Özlem Orpak basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Nalan ablamın solunum yetmezliği sorunu vardı. Akciğerlerinde buzlanma vardı. Pazartesi günü hastaneye yatacaktı. Solunum cihazı falan alındı kendisine. Ben karşı komşusuyum. Bakıcısı sabah bana geldi, dedi ki ‘ablam iyi değil’. Ben de geldim, kalp masajı yaptım. Fakat geç kalınmış oldu, ambulansı çağırdım. Gelen doktorun söylediği de solunum yetmezliğinden dolayı vefat etmiştir. Biz 13 yıllık komşuyuz. Biz birbirini seven komşulardık.” dedi.

Acı haberi alan komşuları da eve geldi. Kimi komşuları gözyaşlarına hakim olamadı. Akrep Nalan’ın cenazesi, Bodrum Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi’nin aracıyla evinden alınarak Bodrum Belediyesi morguna götürüldü. Öte yandan ünlü sanatçının köpeği Lucy ise olan biteni uzaktan izledi.

Akrep Nalan hayatını kaybetti

SANAT CAMİASINDAN TAZİYE MESAJLARI

Melek Baykal: Sevgili değerli akrep Nalan’ı kaybetmişiz. Mekânın cennet olsun. Kadife sesli kadın… Huzur içinde uyu.

Ebru Destan: Akrep Nalanımızı kaybettik. Nurlar içinde yatsın... Çok tatlı birisiydi ah Nalan ablam!

Mesut Yar: İyi bir insandı. Allah rahmet eylesin. Aşina sesi hep kulaklarımızda kalacak…

Armağan Çağlayan: Karlar düşer, düşer düşer ağlarım. Yattığınız yer incitmesin...

"İNSAN BÖYLE GÜNLERDE SEVİLDİĞİNİ ANLIYOR"

Akrep Nalan uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Ünlü sanatçı hastalığıyla ilgili daha önce şunları söylemişti:

“Tabii insanın yaşı biraz ilerleyince bazı sağlık sorunları yaşanıyor. Kilolu olmam nedeniyle damar yolunu bulmakta güçlük çektiler, akciğerlerde su vardı onu aldılar. Tahlillerim yapıldı, serum verilip ilaç tedavisi uygulanıyor. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Bu arada rahatsızlandığımı duyan benim ve Alişan’ın telefonlarına mesaj yağdırdı. Çok sağ olsunlar insan böyle günlerde ne kadar sevildiğini daha iyi anlıyor. Beni arayan soran, merak eden herkese çok teşekkür ediyorum.”

AKREP NALAN KİMDİR?

26 Nisan 1954 tarihinde Vasfi ve Hasibe Açın'ın tek çocuğu olarak Ankara, Yenimahalle'de doğdu. Ankara'da Bahçelievler Alparslan İlkokulu'nda, ortaokulu Adana Kız Lisesi ve Uşak Ticaret Lisesi'nde tamamladı. Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

"Akrep" lakabını 1978 yılında aldı. Oynadığı at yarışı'nda altılı tutturduğu atın adının "Akrep" olması ve o dönem gazete manşetlerinde gündem olan Nalan Duman'ın lakabı "Akrep Nalan"dan esinlenerek çevresi tarafından yine bu isimle seslenildi. İlerleyen yıllarda bu lakabı sahne adı olarak kullanmaya devam etti.

Çocukluğundan beri müzikle ilgili olan Açın, ilk profesyonel sahne çalışmasını 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile "Goldfinger" adlı mekanda yaptı. Ünlü mekanlarda dinleyici kitlesini artırdı.

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile meşhur oldu. Daha sonra Selim Atakan'ın desteği ile 1994 yılında "Zil Zurna Sevdalar" başlıklı ikinci albümünü yayınladı. İlk iki albümde yer alan "Fânî Dünya", "Halikarnas", "Karlar Düşer" parçaları ile ses getirdi. Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkumu (2004) dizi ve filmlerinde aktrislik denemeleri oldu.

ALBÜMLERİ

Dağ Çiçeği - 1991
Zil Zurna Sevdalar - 1994

KLİPLERİ

Karlar Düşer - 1991
Halikarnas - 1991
Kolay Mı - 1991
Sarhoş - 1992
Aşiyan - 1992
Çağır Beni - 1992
Dağ Çiçeği - 1992
Fani Dünya - 1994
Hey Yavrum Hey - 1994
Zil Zurna Sevdalar - 1994
Güneşlerime Kar Yağdı - 1994
Çocukluğum Uslansın - 1995
İstemem - 1995
Sende Kalsın - 1995


Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...