Tam 23 yıl geçti… Oğlu, Kemal Sunal’ı bu sözlerle andı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam 23 yıl geçti… Oğlu, Kemal Sunal’ı bu sözlerle andı

MAGAZİN Haberleri

İyi ve saf adam rolleriyle izleyicinin gönlüne taht kuran muhteşem oyuncu Kemal Sunal, 23 yıl önce hayatını kaybetti. Oğlu Ali Sunal, babasının ölüm yıldönümünde duygulandıran bir paylaşım yaptı.

Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal, 23 yıl önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı. Usta oyuncunun ölüm yıl dönümünde, oğlu Ali Sunal'dan duygulandıran bir paylaşım geldi.

OKUYANLARI DUYGULANDIRDI

Babasına olan sevgisini ve saygısını sürekli dile getiren Ali Sunal, babasıyla çekilen bir fotoğrafına kişisel sosyal medya hesabından yer verdi. Sunal'ın fotoğrafa düştüğü not ise okuyanları duygulandırdı.

Ali Sunal, Instagram üzerinden paylaştığı mesajda “23 yıl… Şu anda ömrümün yarısı sensiz geçti. Seni çok özledim babam” ifadelerini kullandı.

“GURURUM VE ŞANSIM”

Sunal sözlerinin devamında ise “Senin gibi bir kahramanı özlemek, sana baba diyebilmek, fotoğraftaki gibi seni doya doya öpebilmek benim hayattaki en büyük gururum ve şansım. Minnettarım baba. Seninle geçen her anıma…” dedi.

Tam 23 yıl geçti… Oğlu, Kemal Sunal’ı bu sözlerle andı

GÜLÜŞÜYLE HALA HAFIZALARDA…

"Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı" ve "Kapıcılar Kralı"nın da arasında bulunduğu onlarca filmde birbirinden farklı karakterleri başarıyla oynayan Sunal, gülüşüyle hafızalarda kaldı. Tam adı Ali Kemal Sunal olan oyuncu, 11 Kasım 1944'te Malatyalı Mustafa Sunal ile Saime Hanım'ın ilk çocuğu olarak İstanbul Küçükpazar'da dünyaya geldi.

Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak zorlu şartlar altında çocukluk ve gençlik dönemini geçiren Sunal'ın babasını ikna eden Balkır, genç oyuncuyu Kenter Tiyatrosu'na götürerek, Müşfik Kenter ile tanıştırdı. Sunal, tiyatro ve sinemaya adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı, üniversite öğrenimi sırasında ve sonrasında da Emayetaş Fabrikası’nda çalıştı.

Profesyonel tiyatro oyunculuğuna 1966'da başlayan Sunal, Kenter Tiyatrosu'ndaki bir oyunda sahneye çıktı ve repliği olmamasına rağmen seyirciyi güldürmeyi başardı. Pendik Tiyatrosu'nun ardından Ulvi Uraz'ın tiyatrosuna geçen Sunal, daha sonra Aksaray Küçük Opera, Ayfer Feray Tiyatrosu ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

Münir Özkul, Devekuşu Kabare'de Sunal'ın oynadığı "Dün Bugün" adlı oyunu izledikten sonra Sunal'ı yönetmen Ertem Eğilmez ile tanıştırdı. Kemal Sunal, Eğilmez'in 1973'te çektiği, Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Filiz Akın'ın da rol aldığı "Tatlı Dillim" filminin kadrosuna katılarak sinemaya adım attı.

Tam 23 yıl geçti… Oğlu, Kemal Sunal’ı bu sözlerle andı

BİNDİĞİ UÇAKTA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Kemal Sunal, ''Kapıcılar Kralı'' filmi ile 1977'de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü,1989'da "Düttürü Dünya" filmindeki rolüyle Ankara Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alırken, 1998'de de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldü. Rol aldığı bütün filmleri hala sevilerek izlenen Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000’de Balalayka filminin Trabzon'daki çekimlerine gitmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek 55 yaşında hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...