Erdoğan YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor

Erdoğan YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor

POLİTİKA Haberleri

YÖK tarihinde bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeleri ve rektörlerle bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye'deki tüm devlet ve üniversite rektörlerini Saray'da vereceği öğle yemeğinde kabul edecek. YÖK tarihinde bu çapta ilk kez gerçekleşecek buluşmada, yeni akademik yıl başlamadan önce üniversitelerle ilgili son durum değerlendirmesi yapılacak; görüş alışverişinde bulunulacak. Yemekte, bir süredir rafa kalkan yeni YÖK yasasının da gündeme gelmesi bekleniyor.


 Gelenekselleşecek


 İlki bugün olmak üzere, bundan sonraki yıllarda da her akademik yıl açılışı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeleri ve rektörlerle toplantı yapacak. 


 "Elinde T cetveli olan öğrenciler görmek istiyoruz" demişti


Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak geçtiğimiz martta YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç göreve geldikten kısa bir süre sonra YÖK'ü ziyaret etmiş ve burada rektörlere hitap etmişti. Önce Saraç ile görüşen Erdoğan, daha sonra Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine seslenerek, "Türkiye'nin kargaşanın, kavganın, terörün hakim olduğu üniversite kampüslerine değil araştırmanın, öğrenmenin, hikmetin hakim olduğu eğitim ocaklarına çok ama çok ihtiyacı var. Üniversitelerde elinde taş olan, molotof olan, sopa olan değil Kitap olan, bilgisayar olan, T cetveli olan öğrenciler görmek istiyoruz" demişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...