HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Davutoğlu'ndan HDP'lilere sert uyarı

Düzenleyen: /
Davutoğlu'ndan HDP'lilere sert uyarı
Ahmet Davuoğlu, , Haber

POLİTİKA Haberleri

“Bir intihar bombacısının, bir katilin taziyesine katılmak en büyük ihanettir. Bunlar milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyor!”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davuoğlu, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’in, Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyı düzenleyen terörist için Van’da kurulan taziye evini ziyaret etmesine tepki gösterdi. Grup konuşmasında, “Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir” diyen Davutoğlu, HDP’nin yetkili organlarının millete bir açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi:
ANKARA SALDIRISI:  Suriye’deki terör yuvalanmalarına karşı mücadelemize karşı çıkanlar Ankara’daki saldırısı sonrasında artık gerçeği görmek zorundadır. Kanıtlar çok açık ve net. İsteyen bütün devletlerle de bu belgeleri paylaştık. Bu olay PKK-YPG işbirliği ile planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bu yüzden saldırıyı PKK’nın alt bir örgütünün (TAK) üstlenmesini istediler. İstediler ki YPG ve PYD uluslararası desteğini sürdürebilsin. İnternette basit bir taramayla bir erkek vesikalık fotoğrafı bulup gerçek fail olduğunu iddia ettikleri başka birinin yüzüne bu fotoğrafı montajladılar. Tabii bu oyun da hemen ortaya çıktı. Bu acemi gayretler, bölücü terör örgütünün suçu üstlenerek YPG’yi temize çıkarmak taktiğini ortaya çıkarmıştır. Eğer böyle bir terör üstlenilecekse niye üç gün beklendi? 
TAZİYE ZİYARETİ:  Terörü kınayamamaları bir yana HDP’nin bir milletvekili, PKK’nın Ankara’da 28 insanımızın hayatına mal olan saldırıyı gerçekleştiren terörist için taziyeye gitti. Bunların, bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir bağları yok. Dünyanın hiçbir demokrasisinde böyle aymazlık, ikiyüzlülük olmaz... Vicdan sahibi hiç kimse, hiçbir insan evladı, helal süt emmiş hiçbir insan teröre, cinayete sempatiyle bakamaz. Bu partinin yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Bunlar milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar, bilerek provokasyon yapıyorlar. Ama hukuk içinde bunların hesabını verecekler.
YPG’NİN VURULMASI:  Rusya, rejim, DAEŞ, YPG el ele tutuşup, Türkiye’nin güney sınırında bir terör kuşağı, terör yapılanması kurmak istiyor. Bu oyunların farkındayız. Bu konuda kimseden izin almaz, kimseye herhangi bir şekilde operasyon ve harekat gerekiyorsa hesap vermeyiz.
MÜLTECİLER:  Avrupa’nın ortasında mültecilere yönelik taciz haberleri geliyor. Naylondan çadırlarda kalıyor, açlık ve hastalıkla mücadele ediyorlar. Avrupa bir sınavda. Biz 5 yıldır bu sınavı veriyoruz. Onlar sınavı daha ilk aşamasında kaybediyorlar. Avrupa tarihine kara sayfa olarak geçecek bu günler, bizim için ak tarih sayfalarının günleri olacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...