Ünal: CHP, FETÖ ve PKK aynı dili konuşuyor

Düzenleyen:
Ünal: CHP, FETÖ ve PKK  aynı dili konuşuyor

GÜNDEM Haberleri

Mahir Ünal, Türkiye’ye dönük uluslararası kara propagandanın içerideki sözcülerini tek tek tarih, dil ve ifade olarak belirlediklerini kaydetti.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ve PKK ile aynı dilli kullandığına dair tespitlerinin olduğunu, bunu yakında kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.
Ünal, bazı gazetecilerle sohbetinde son günlerde, FETÖ’nün yurtdışındaki lobi faaliyetlerini artırdığına ve örgütün ‘15 Temmuz tiyatrosu’ adıyla hazırladığı bir kitabı tüm ülkelere gönderdiğine dikkat çekti. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin de bu kara propagandayı destekler nitelikte olduğunu ifade eden Ünal, şu görüşleri dile getirdi: “FETÖ, adeta 165 ülkede lobi faaliyeti yaparken, Türkiye’de de ‘kontrollü darbe’ ifadesini destekleyen bir ana muhalefet var. CHP Genel Başkanı da çıkıp diyor ki, ‘gerçek darbeciler yargılanmıyor.’ Gerçek darbeciler o gece suçüstü yakalanmadılar mı? Gerçek darbelerin hepsi, talimat veren, bombalayanlar ortaya çıkmadı mı?  Ama sistematik olarak diyor ki, ‘ülkede gerçek darbeciler yargılanmıyor.’ Parti olarak bir çalışma yapıyoruz. Türkiye’ye dönük uluslararası kara propagandanın içerdeki sözcülerini tek tek tarih, dil, ifade olarak belirliyoruz. Kılıçdaroğlu’nun ifade analizini yaptığımızda FETÖ ve PKK ile ne kadar aynı frekansta konuştukları görülecektir. 
TOPLUMUN ÖNÜNE KAOS KOYUYOR
Kılıçdaroğlu’nun  yürüyüşü siyasi anlamda kıymetlidir. Ama bunu kıymetsizleştiren şudur: Siyaset adına bir yürüyüşün sonunda siyaset, demokrasi, seçim referans gösterilmek yerine sokak, isyan ve gayrimeşruluk referans gösteriliyor. Tabanın aktör haline gelmesi çok tehlikelidir. Kılıçdaroğlu, aslında  2010’dan beri  meşru zemini tahrip etmeye dönük politika izliyor. Sistematik olarak meşruiyeti tartışıyor ve tehlikeli bir oyun oynuyor. Bunun farkında mı bilmiyorum. Sokağın meşruiyetine yaslanmaya başlandığınız anda, ne kamu düzeni kalır ne başka bir şey. Seçimler meşru değil diyorsun. O zaman 2019’da seçim olmayacak mı? Olmayacaksa, sen başka bir plan peşindesin. O zaman toplumun önüne sen kaos koyuyorsun. CHP çok tehlikeli işler yapıyor. Tabanı aktör haline getirmek istiyor. Tabanın aktör haline getirilmesi faşizmdir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...