Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kinimiz katlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kinimiz katlandı

POLİTİKA Haberleri

Yola tuzaklanan EYP’nin patlaması sonucunda şehit olan 8 askerimizin hayat öyküleri yürekleri kanattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Onlar bizden 8 şehit aldı ama biz de onlardan 700 teröristi öldüreceğiz.” dedi.

Batman ateşi yurdun tamamını sardı... Kahramanlarımız kar-kış demeden bu ülkenin topraklarını koruyup bunun için şehadete yürüyor. Başarıları sayesinde ay yıldızlı bayrağın gölgesinde güven ve huzur içerisinde yaşıyoruz. İşte bu yiğitlerden 8’i biz dün sabah yataklarımızda rahat rahat uyurken terör örgütü PKK’nın kalleşçe saldırısıyla şehit oldu. Batman’ın Gercüş ilçesinde yol yapım çalışmasının güvenliğini sağlayan askerî aracın geçişi sırasında, yola tuzaklanan EYP’nin patlatılması sonucu 8 asker şehadet şerbeti içti, 4 asker yaralandı. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı. Alan didik didik edilirken, 8 şehidin faili teröristler her taşın altında aranıyor. Patlamayla birlikte asfalt yolda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukur oluştu. Bombanın karot makinesiyle kesilen asfaltın altına yerleştirildiği belirlendi. Patlamanın 100 metre uzağındaki petrol istasyonu çalışanları, bombayı koyanları görmediklerini söyledi. Şehitlerin İzmir, Isparta, Eskişehir, Ankara, Amasya, Samsun, Balıkesir nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi. Acı haberi alan şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİT ALİ HEKİM 1 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ
Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim’in Antalya’daki baba ocağına ateş düştü. Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’ndeki gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit olduğu haberi, askerî yetkililerce verildi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, kapıda ambulans içinde sağlık ekibi hazır bekletildi. Şehit Hekim’in, 9 Eylül’de Arzu Hekim ile evlendiği belirtildi. Şehidin naaşı, bugün memleketi Isparta’da toprağa verilecek.

Uğur Göksu SAMSUN: Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun acı haberi memleketi Samsun’un Lâdik ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştı. Şehidin yeğeni Küçük Halil’in amcası için döktüğü gözyaşları, görenlerin yüreğini dağladı...

Ömer Ulus İZMİR: Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus’un (28) şehit haberi, İzmir’i hüzne boğdu. Acı haberi alan şehit astsubayın babası Yücel Ulus fenalaştı.

Yahya Şen KIRIKKALE: Ağır yaralanan Uzman Çavuş Yahya Şen (24), uçakta şehit düştü. Kırıkkaleli şehidin ikiz kardeşi bulunduğu, abisinin de uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Neşet Gök ESKİŞEHİR: Patlamada Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök (25) de şehit düştü. Şehidin bekâr olduğu öğrenildi.

Süleyman Aydın AMASYA: Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi hastane dönüşü aldı.

Okan Dinçer  BALIKESİR: Uzman Çavuş Okan Dinçer’in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsal mahallesine ulaştı.

Özgürcan İnce  ANKARA: Uzman Çavuş Özgürcan İnce’nin (26) Ankara’da yaşayan babası Ömer İnce ile annesi Sündüz’e askerî yetkililer acı haberi verdi.

ERDOĞAN: TERÖRE KARŞI KİNİMİZ KATLANDI
Batman’daki kalleş saldırının ardından tepkiler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Tüm şehitlerimiz için ve bu mücadelemizi aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Bu olaylar bizim düşmanımıza karşı olan kinimizi daha da fazlasıyla artırmaktadır. 8 Mehmetimiz şehit oldu ama duracak mıyız? Durmayacağız. Onlar bizden 8 şehit alacak biz de onlardan 700 teröristi öldüreceğiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Kesinlikle durmak yok” dedi.

TERÖRÜN ‘T’Sİ KALMAYACAK
Saldırıyı lanetleyen TBMM Başkanı Binali Yıldırım şunları söyledi: Arama tarama görevi için sahaya çıkan kahraman Mehmetlerimizden bazıları şehit olmuş, bazıları da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehit yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hangi alçak yola başvururlarsa vursunlar, şunu cümle âlem bilmelidir ki bu topraklarda terörün ‘t’si kalmayacak. Bu canilerin yapmaya çalıştıkları da son zamanlarda teröre karşı verilen mücadelede elde edilen mutlak başarılı sonuçlar karşısında can havliyle yaptıkları hareketlerdir.

ABD: TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ile Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Batman'daki terör saldırısını kınadı. Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, saldırı kınanarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi ve "PKK teröristleri, saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadeleri kullanıldı. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de yaptığı açıklamada, şehitler için başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...