HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İttifaklara yüzde 3 barajı

Düzenleyen: /
İttifaklara yüzde 3 barajı
Seçim Barajı, Seçim, Genel Seçimler, İttifak, Haber

POLİTİKA Haberleri

Yüzde 5 baraj için iki partide görüş birliği oluştu. MHP’nin ayrıca, ittifak yapan partilere ittifak içinde de ayrı bir baraj uygulanmasını tavsiye ettiği ve barajın yüzde 2 veya 3 olmasını önerdiği ifade ediliyor.

YÜCEL KAYAOĞLU

MHP, seçim ve siyasi partiler mevzuatında yapılacak değişikliklerle ilgili taslak konusundaki görüş ve taleplerini AK Parti yönetimine iletti. Seçim barajının indirilmesine sıcak bakan MHP yönetiminin, daraltılmış bölge seçim sistemi önerisini ise doğru bulmadığı belirtiliyor. AK Parti’nin, seçim mevzuatında yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili taslak metni, bu ayın başında MHP’ye gönderilmişti.

'DARALTILMIŞ'A İTİRAZ
MHP’nin, AK Parti’nin daraltılmış bölge seçim sistemine benzer şekilde her seçim çevresinin yedi milletvekilinden oluşması önerisini ise doğru bulmadığı belirtiliyor. MHP’nin bu konuda yeni bir öneri sunmadığı ifade ediliyor. İttifak içi baraj ve seçim çevresi sayısının artırılmasına ilişkin başlıklar AK Parti ve MHP’nin temsilcilerinden oluşan ortak komisyonda ele alınacak. Komisyon yaz boyunca çalışma yapacak ve taslak, son şekli verildikten sonra ekim ayında TBMM’nin gündemine getirilecek.

İttifaklara yüzde 3 barajı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...