HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Gündem fahiş fiyatlar ve koronavirüs

Düzenleyen: /
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Gündem fahiş fiyatlar ve koronavirüs
Kabine, Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs, Haber

POLİTİKA Haberleri

Üç haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı. Yeni yasama yılı öncesi Beştepe'de toplanan kabinede gündem fahiş fiyatlar ve koronavirüs salgını olacak. Kabinede ayrıca dış politikanın öne çıkan başlıklarının da değerlendirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabinenin gündeminde koronavirüs vaka sayılarındaki artışlar ve Erdoğan'ın ABD'deki temaslarının olması beklenirken, ana gündem maddesinin ise fahiş fiyatla mücadele olacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla fahiş fiyatlar Ticaret Bakanlığı'nın takibine alındı. En yaygın şube ağına sahip 5 zincir market için müfettişler görevlendirildi. Bu görevlendirme sonrası alınan sonuçlar toplantıda değerlendirilecek. Fahiş fiyatlara karşı yeni önlemler masada olacak.

VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ MASADA

Koronavirüsle mücadele de uzun zamandır olduğu gibi gündem başlıklarının arasında yer alıyor. Toplantıda yüz yüze eğitim, artan vaka ve vefat sayıları ile aşılama oranları ele alınacak. Salgında yeni vaka sayılarının 30 bin sınırına dayanmasının ardından yeni tedbirlerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu olurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son gelişmelere dair sunum gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü kendisine yöneltilen "Yeni tedbir olacak mı?" sorusuna, Bilim Kurulunu işaret edip, "Konuyu farklı bir yere taşımamız gerek" sözleriyle cevap vermişti. Kabine'de bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Ayrıca 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılı da kabinenin gündeminde olacak. Hangi yasaların öncelikli olacağına ve çalışma takviminde yol haritasının nasıl şekilleneceğine kabinede karar verilecek.

ERDOĞAN'IN ABD TEMASLARI VE DIŞ POLİTİKA

Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Zirvesi ve Türkevi açılışı için gittiği ABD'deki temaslarıyla ilgili istişare ve değerlendirmelerini paylaşması bekleniyor.

Aynı zamanda Afganistan'da başlayan Taliban dönemi ve göç tehlikesi ile Suriye'nin İdlib kentindeki son gelişmeler masaya yatırılacak. 

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçmesi ve bir açıklama yapması bekleniyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...