Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşecek! İki kritik konu masada

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da bu ziyarette Rus mevkidaşı ile Ukrayna-Rusya ihtilafının olası çözüm ilkelerini görüşecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 1-2 Mart tarihlerinde Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Lavrov ziyaret çerçevesinde Bakan Fidan ile de Kiev’in Rusya’nın çıkarlarını dikkate almasına dayalı olarak Ukrayna ihtilafının olası çözüm ilkelerini görüşecek.

Bakanlığın sitesinde yayınlanan açıklamayada, “Bakanlar, Ukrayna içindeki krizin güncel durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunacak, çatışma bölgesindeki mevcut durumu analiz edecek ve sadece Kiev’in Rus çıkarlarını ve endişelerini dikkate alması koşullarında mümkün olabilecek ihtilafın barışçıl çözümünün ilkeleri tartışacak” ifadelerine yer verildi.

MASADA UKRAYNA VE SURİYE VAR

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Lavrov ve Fidan  görüşmesine ilişkin, ikilinin Ukrayna ve Suriye meselelerinin yanı sıra ekonomi ve enerji alanındaki işbirliğini de masaya yatıracağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...