Binali Yıldırım'dan Kerem Kınık'a açık çağrı: Kenara çekilmesi iyi olur

Düzenleyen:
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kahramanmaraş depremlerinin ardından eleştiri oklarının hedefi olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a 'istifa' çağrısında bulundu. Yıldırım, "Daha önce bakanlardan, yetkililerden söyleyenler oldu. Benim kanaatimce de kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur" dedi.

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat'ta Türkiye'yi derinden sarstı. En az 13 milyon kişinin doğrudan etkilendiği depremlerde binlerce bina yerle bir oldu, en az 50 bin kişi hayatını kaybetti. Bu dönemde vatandaşlar çadır ve konyetner arayışına girerken, Kızılay'ın deposundaki çadırları depremin ilk haftasında AHBAP Derneği'ne sattığı ortaya çıktı.

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK TEPKİ ÇEKTİ

Bu olayın ardından hem muhalif kesim hem de vatandaşlar tarafından sert sözlerle eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koltuğu bırakmayacağını belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kınık'ı işaret ederek "Bir yönetici bu kadar tepki alıyorsa gereği yapılmalı diye düşünüyorum. Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı. Kınık'a bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

"KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR"

Habertürk'e konuşan Yıldırım, Kınık'a 'istifa' çağrısında bulundu. "Biz insanlarla uğraşmayalım, projelerle uğraşalım" diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Bir insanı ekmeğinden etmenin bize kazandıracağı bir şey yok. İşini yapmıyorsa, hak etmesi gereken maaşın gereğini yerine getirmiyorsa tabii ki ona işlem yapmak gerekir. Öbür türlü diğer çalışanlara haksızlık olur. Mekanizma belli disiplin soruşturması, hukuki yollar var. Kızılay'ın 150 yıllık geçmişi var. Kızılay'la ilgili benim kafam çok berrak. Kızılay bu geçmiş içinde zaman zaman maalesef kötü durumlara düştü. Bizim iktidarımız öncesinde de Kızılay'da taht kavgaları çok oldu. Biz geldik kuruma ciddi saygınlık kazandırdığımız gibi imkanlarını da çok artırdık.

Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde akıl sahibi insanın kabul edebileceği bir şey değil. Elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacın varken onun üzerinden ticaret yapma yoluna gitmek akla izana uyacak bir şey değil. Başkan'ın (Kerem Kınık) bu şartlar altında bırakması gerektiğini bakanlardan, yetkililerden söyleyenler oldu. Benim kanaatimde kurumu fazla yıpratmadan kenara çekilmesi iyi olur."

(Kaynak: Habertürk)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...