Kemal Kılıçdaroğlu köşeye sıkışabilir

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu köşeye sıkışabilir

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Özgür Özel, delegelerin desteğini almak için il kongresi ziyaretlerine İzmir’den başladı. CHP kaynakları “Özel beklentinin üzerinde destek alıp sürpriz yapabilir” diyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - CHP’de 1.370 kurultay delegesinin seçileceği il kongreleri başladı.  CHP İzmir İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresinde çarşaf ve blok listeyle seçime gitmek isteyen gruplar arasında arbede çıktı.

Fuar İzmir’de düzenlenen kongre, parti genel başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Kunter Öymen, milletvekilleri ve delegelerin katılımıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partililer olarak birbirleriyle rakip değil “çıtayı daha yukarıya koyma yarışındaki yoldaşlar olarak” bir arada bulunduklarını söyledi. Aslanoğlu “Bu kongrede sadece il örgütünü, yönetimi seçmeyecek İzmir duruşuyla tüm Türkiye’ye mesaj vereceğiz. Yaklaşan yerel seçimler öncesi gücümüze güç katacağız” dedi.

Divan başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’nin seçildiği kongrede genel başkan adayları Özel ve Öymen birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından divana, seçimin blok liste ile yapılması için önerge verildi. Bu sırada bir grup partili slogan atarak kürsüye yürüdü. Grubu sakinleştirmek isteyen Zeynel Emre “CHP’ye bu yakışmaz, yerinize oturun, sakin olun. Tüm kameralar sizi çekiyor” uyarısında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu köşeye sıkışabilir

Seçime çarşaf liste ile gidilmesini isteyen taraflarla blok liste taraftarları arasındaki gerginlik arbedeye dönüştü. Yumruklaşmaların yaşandığı arbede sırasında protokol bölümünün önündeki sehpa, sandalye ve masaların devrildiği görüldü. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin araya girmesi ile salondaki gerginlik son buldu. Protokol üyeleri salon dışına alındı.

Adaylığını açıklayan Özgür Özel’in delege desteğini artırmak için il kongrelerini ziyaret ettiği iddia ediliyor. Özel’in, Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkça ifade eden teşkilatlara ağırlık vereceği öğrenildi. CHP kaynakları, 2014’te Muharrem İnce’nin de aday olduğu kurultayı işaret ederek, henüz binden fazla delegenin belirlenmemiş olmasını hatırlatıyor. 2014’te 944 delegenin imzasıyla aday gösterilen Kılıçdaroğlu’nun kurultayda 740, 177 delege imzasıyla aday gösterilen İnce’nin ise 415 oy aldığını hatırlatan kaynaklar, Özel’e desteğin beklenenden fazla olabileceğini ve Kurultay’da sürpriz yaşanabileceği yorumlarını yapıyor. Adaylığını açıklaması sırasında 25 milletvekili, destek vermişti. Destek veren milletvekili sayısının 60’ı bulduğu, zamanla daha da artacağı ileri sürülüyor. Özel’in Grup Başkanlığı görevinden istifa etmemesi parti içinde rahatsızlığa da neden oldu. Özel’e destek veren parti yöneticilerinin istifa etmesi gerektiği dile getiriliyor. 

CHP il kongre süreci bugün de Konya, Karaman, Şanlıurfa, Bursa ve Isparta ile devam edecek. Ankara il kongresinin 24 Eylül’de, İstanbul il kongresinin ise 8 Ekim’de yapılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...