CHP'de liderlik yarışı resmen başladı: Özel ve Öymen adaylıklarını ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
CHP'de liderlik yarışı resmen başladı: Özel ve Öymen adaylıklarını ilan etti

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Seçimlerin ardından değişim tartışmalarının bitmediği CHP’de liderlik yarışı dün resmen başladı. 38’inci Olağan Kurultay’ın 5 Kasım’da yapılması planlanırken, değişimcilerin adayı olarak öne çıkan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile parti içi muhalif hareketlerden İlke ve Demokrasi Hareketi’nin sözcüsü Prof. Dr. Örsan Öymen adaylıklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da delegeler tarafından aday gösterilmesi bekleniyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Özgür Özel, Genel Merkez’deki konuşmasının büyük bir kısmında isim vermeden Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin seçim sonrası hamlelerini eleştirdi. Seçmende oluşan umudun, büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü belirten Özel, “Partimizin yönetimi, yenilginin nedenlerini araştırıp yeni bir yol haritası çizmedi. Alınan sonuca farklı bahaneler üretti ve yenilginin siyasi sorumluluğunu maalesef üstlenmedi. Parti içi iktidarı korumaya odaklandı. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim kabul edilemez” diye konuştu.

39 VEKİL PARTİDE HASAR BIRAKTI

Seçim sürecinde yapılan ittifaklara ilişkin de eleştirilerde bulunan Özel, Saadet, Gelecek, DEVA ve Demokrat Partiye verilen vekillerle ilgili “Partimizin seçilecek sıralardan 39 milletvekilini başka partilere vermesi, parti tarihinde unutulmayacak bir hasar bırakmıştır” dedi. 

Kılıçdaroğlu’nun, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokole ilişkin ise Özel, “Partiler arası imzalanan protokollere dahil, seçilmiş kurulları bilgilendirmenin dahi yapılmadığı süreçler işletilmiştir. Aşkın yetkiler kullanıp sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim tarzı kabullenemez” ifadelerini kullandı. Partideki kurulların yetkisizleştirildiğini söyleyen Özgür Özel, “Danışmanlık kurumu, partiyi işlevsiz hale getirdi” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU’NDAN DESTEK MESAJI

Özel’in açıklama yaptığı sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından “CHP değişirse Türkiye değişir.  Türkiye’nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel’e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum” mesajı yayınladı. İmamoğlu’nun mesajına Özel, “İmamoğlu’nun paylaşımından memnuniyet duydum. Onun değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum” şeklinde cevap verdi.

“GÖSTERMELİK ADAY” İDDİASI

Öte yandan, Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yönelterek adaylığını açıklamasına rağmen, adaylığının göstermelik olduğu, CHP lideri ile danışıklı dövüş içerisinde, süreci birlikte götürdüğü iddiaları da kulislerde konuşuluyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...