Kılıçdaroğlu’na fatura yalanlaması! İletişim Başkanlığı gerçeği tek tek açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu’na fatura yalanlaması! İletişim Başkanlığı gerçeği tek tek açıkladı

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde ve öncesinde uyguladığı yalan siyasetine devam ediyor...

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelerin ertelenen faturalarına ilişkin “Depremzedelerimize 3 ay erteledikleri elektrik faturalarını toplu kestiler. Aralarında 7 bin liraya varan rakamlarda fatura yolladıkları, uyuyacak çadır, yiyecek ekmek bulamayan, ağır kayıplar yaşamış vatandaşlarımız var” derken bu açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

GECİKME ZAMMI OLMADAN, 6 TAKSİTLE ÖDEME

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların faturalarının 31 Mayıs’a kadar ertelendiği hatırlatılarak, “Deprem bölgesinde yaşayan depremzedelerin ertelenen fatura bedellerinin 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesine karar verilmiştir” denildi.

YIKILAN, AĞIR VE ORTA HASARLI BİNALARDAKİ FATURALAR SİLİNDİ

Açıklamanın devamında ise “Ayrıca Cumhurbaşkanlığı kararı ile afet  bölgesinde yer alan, depremde yıkılan, ağır veya orta hasarlı konut ve iş yerlerinin geçmişe dönük elektrik ve doğalgaz borçları silinmiştir. Silinen fatura borçlarına yönelik dava ve icra takibi kaldırılmıştır. Depremzedelerin ertelenen elektrik faturaları, toplu şekilde gönderilerek ödenmesi isteniyor iddiası doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

AK PARTİLİ TURAN: MİLLET, BU UCUZ DİLE PRİM VERMEZ

AK Parti eski Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun iddiasına tepki göstererek “Bu iddia da yalanlandı! Türk siyasal hayatımızın en büyük sorunu; sorumsuz, anlık, iftira, yalan ve hakarete varan bu dil! Keşke böyle olmasa. Sonra ‘Neden yüzde 25’i aşamıyoruz?’ diyorlar! Bu aziz millet bu ucuz dile prim vermedi, vermeyecek” dedi.

FATURALAR KONUSUNDA İLK YALAN DEĞİL

Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturaları üzerinden kurduğu yalan ilk değil. CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl da Ankara Keçiören’de bir evin 4 aydır elektriği olmadığını iddia etmiş ancak yapılan incelemede evde elektrik kesintisi olmadığı ortaya çıkmıştı.

‘SMS ATMAM ENGELLENİYOR’ İDDİASI DA YALAN ÇIKMIŞTI

CHP liderinin, 28 Mayıs seçimleri öncesi “Telekomünikasyon şirketleri gazetecilere SMS atmamı engelliyor. Tümüyle karartma altındayım” iddiası da yalanlanmıştı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, YSK kararlarının uygulandığını hatırlatarak, "Adayların bağlayıcı kararları, ‘karartma olarak’ nitelendirmesi, seçmeni manipüle etmeye yönelik bir girişimdir, itibar etmeyiniz” açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...