HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsraf azalmıyor, artıyor

İsraf azalmıyor, artıyor
Ramazan Haberleri, İsraf, Haber

Ramazan Haberleri

İftara doğru fırına gidenler, “bu bana bile yetmez” deyip beşer onar pide yükleniyor. Biri ikisi yeniyor, gerisi sütçü alsın diye poşetiyle demirlere asılıyor.

Hayır efendiler artık hiçbir sütçü ekmek almıyor, güğümle kapınıza gelenler malı süt istasyonlarından temin ediyor, inek yüzü görmüyorlar. Zaten besici de 20 bin liralık hayvanına sizin küflü ekmeklerinizi yedirmez.
Aslında sütçülerin ekmek toplamadığını hepimiz biliyoruz ama vicdanımızı rahatlatıyoruz bir şekilde.
Sağ olsun kadınlarımız attıkları ekmekleri poşetliyor, sımsıkı düğümlüyorlar. Ellerinden gelse her dilimi tek tek streçe saracaklar. Hava malum sıcak bu yapılanlar sadece küflenme hızını artırıyor. Yeşile dönen ekmekler kuşlara köpeklere de zarar veriyor.
Sağda solda o kadar pide öbekleri var ki artık sokak hayvanları da ilgilenmiyor.
Aslında pide işin küçük tarafı, dostlarını iftarda ağırlayan hanımlar ipin ucunu kaçırıyor, o mükellef sofralara çıkarılanların üçte biri bile bitmiyor.
Hele şirketlerin, derneklerin, partilerin verdikleri iftarlar israfın dibi. Otellerde açık büfe sunulan yemekler neredeyse silme çöpe gidiyor.
Tamam Ramazan-ı şerif ayında hareketlerimize nispeten çeki düzen veriyor, gıybetten, zinadan, alkolden uzak duruyoruz. Ancak israf da onlar gibi bir haram, o attığımız pidelerin hesabını vereceğiz mutlaka!
Türkiye’nin ekmek günlük ihtiyacı 86 milyon. Üretilen ise 90,9 milyon. Bir kere 4,9 milyon ekmek kafadan çöpe gidiyor. Ramazan-ı şerifte hassasiyetimizin artması lâzım aksine israfımız artıyor.  Yemen’de, Suriye’de, Arakan’da iftarını sahurunu su ile yapan kardeşlerimiz var oysa.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...