Prof. Dr. Kemal Özyurt: 'Sebebi pis olmanız değil, uyuz olduğunuzu saklamayın'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prof. Dr. Kemal Özyurt: 'Sebebi pis olmanız değil, uyuz olduğunuzu saklamayın'

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uyuz hastalığına kapılan hastaların durumlarını söylemekte utandığını söyleyen Prof. Dr. Kemal Özyurt 'Uyuz hastalılarının hijyen ile alakalı bir durum değil, bir bulaşıcı parazit hastalığıdır' diyerek hastalık belirtisi olanları doktorlara başvurmalarını tavsiye etti.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ-

Bazı hastaların utandıkları için uyuz olduklarını sakladıklarını söyleyen Prof. Dr. Kemal Özyurt, bunun hastalığın tedavisi önünde bir engel olduğunu söyleyerek, “Bazen hastalar çekinerek geliyorlar. Bir hijyen bozukluğu değildir. Bir hijyene dikkat etmemek, elbiselerini düzenli temizlememek gibi bir şeyle alakası yoktur. Bir bulaşıcı parazit hastalığıdır. Çok hijyenik insanlara da, temizliğe çok dikkat eden insanlara da parazit bulaşabilir. Onun için endişeye gerek olmadan tedavi için mutlaka doktorlara başvurmalarını hastalarımıza tavsiye ediyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...