Prof .Dr. Uğur Türe dünya gündeminde! Geliştirdiği ameliyat tekniğini dünya kullanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Prof .Dr. Uğur Türe dünya gündeminde! Geliştirdiği ameliyat tekniğini dünya kullanıyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya Beyin Cerrahisi Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe; beynin farklı bölgelerindeki lezyonların başarılı biçimde çıkarılabilmesi için geliştirdiği farklı ameliyat teknikleriyle alanındaki en saygın dergi konumundaki “Journal of Neurosurgery” dergisine dördüncü defa kapak konusu olarak bir rekora imza attı.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ-

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkan Prof. Dr. Uğur Türe kendi geliştirdiği ve bilim dergisinin Ocak 2024 kapak konusu olan yeni cerrahi teknikle çok önemli bir yenilik ortaya koyuyor. “Daha önce beyin ve beyincik arasından yapılan ameliyatlar sırasında o bölgedeki toplar damarlar yakılıyordu ve bu, hastanın iyileşme sürecine olumsuz etki edebiliyordu” diyen Prof. Dr. Türe, ameliyat edilen bölgedeki damarları alışılageldiği gibi yakmak yerine koruyarak beyne zarar vermeden müdahale etmenin bir yolunu buldu. Böylece hem damarlar zarar görmeden korunmuş oluyor hem de ameliyat sonrasında gelişebilecek komplikasyonlar minimuma iniyor.

BEYNE ZARAR VERMEYEN TEKNİK

Prof. Dr. Türe; yeni tekniğini önce laboratuvarında, sonra da ameliyatlarında kullanarak mükemmelleştirdi. Böylece hem hastalarının beyinlerinin daha az zarar görmesini sağladı hem de ameliyat sonrası iyileşme hızlarını artırarak tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...