Avrupai Trabzon (Trabzonspor 2- 0 Lokeren)

Avrupai Trabzon (Trabzonspor 2- 0 Lokeren)

SPOR Haberleri

Baştan sona üstün oynayan temsilcimiz Yatabare'yle öne geçti, Constant skoru perçinledi. 6 puana yükselen "Karadeniz Fırtınası" tur için avantaj yakaladı.

Ligdeki Mersin galibiyetinin üstüne bir de UEFA'da yaşanacak Lokeren zaferi Trabzonspor'un özgüven katsayısında yukarı yönlü bir kırılma anlamı taşıyordu. Sakatlıklardan kurtarılabilen isimlerle iki kulvarda ivme yakalamak istiyordu bordo-mavililer. Yatabare'yi sağ çizgiye çeken Vahid hoca bu oyuncunun kanadından yükleniş planlamasında haklı çıktı. Müthiş fuleleri var Malili oyuncunun. Maçın başında Galitsios'un şutunu Fatih önlerken, 8.dakikada Persoons'un vuruşu az farkla aut oldu. Sonrasında özellikle Constant'ın savunma önünde kazandığı-yönlendirdiği topları dikine ve kanatlarla iyi işlemeye başladı bordo-mavililer. 34'de Constant'ın on sekiz dışı şutunda kaleci Barry akla-karayı seçti; son anda dışarı tokatladı topu. Sık sık defans ardına uzun mesafeli paslar da denedi temsilcimiz. Son maçlarda hücumda artan belirgin hızlı varyasyon çeşitlemeleri fark ediliyordu Trabzonspor'da. Bu da golü bulma ihtimalinin hatırı sayılır şekilde artışı demekti. Kalan bölümde işte bu ayağa indirişlerde Waris, Cardozo fırsatlar buldu ama rakip defans çabuk toparlanınca ilk yarı golsüz bitti.

Gol geliyorum dedi

İkinci yarının başında Waris'in direği sıyıran vuruşu gol müjdesi gibiydi. 54'te Mehmet Ekici'nin kornerinde Yatabare müthiş yükseldi, kafayla köşeye bıraktı topu: 1-0. Ters çizgide oynasa da dünün iyilerinden Zeki'nin nefis asistinde Cardozo kalecinin üzerine vurdu topu; ikinci golü kaçırdı (dk.74). Maçtan çıkmaya hazırlanan Constant, 'golü atayım da öyle çıkayım' dedi sanki; 86'da Bosingwa asistledi, köşeye sert vurdu Gineli yıldız: 2-0. Hızlı hücum-toplu defans ilkelerini geliştirdiği her halinden belli olan Trabzonspor bu galibiyetle gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladı. nbsp;
ÖMER ÇETİN ENGİN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...