HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Üçüncü altın geldi

Kaynak: İHA
Üçüncü altın geldi

SPOR Haberleri  / İHA

1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın üçüncü gününde milli taekwondocu Yunus Sarı altın madalya kazandı.

1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın üçüncü gününde milli taekwondocu Yunus Sarı altın madalya kazandı. Böylelikle Türkiye, 3 gün sonunda 3. altın madalyasını kazandı.

Rusya'nın Nalchik şehrinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve yaklaşık 30 ülkeden 160 civarında sporcunun mücadele ettiği 1. Olimpik Kategori Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nın üçüncü gününde erkekler 80 kilo ve bayanlar 67 kilo müsabakaları yapıldı. İlk iki gün Rukiye Yıldırım ve Berkay Akyol ile altın madalya kazanan Türkiye, üçüncü altın madalyasını Yunus Sarı ile elde etti.

Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Yunus Sarı, ilk turda Portekiz'den Michel Fernandes'i 3-1 ve çeyrek finalde Ukrayna'dan Sergi Chaika'yı 2-1 mağlup etti. Yarı finalde Rusya'dan Grand Prix şampiyonluğu Albert Gaun ile karşılayan Sarı, normal süresi 5-5 biten maçta rakibini altın vuruş ile yenerek adını finale yazdırdı. Milli taekwondocu, finalde karşılaştığı Avrupa Şampiyonu rakibi Ermeni Arman Yeremyan'ın final maçında sakatlanarak çekilmesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 67 kiloda ülkemizi temsil eden Nur Tatar ise ilk maçında Polonya'dan Aleksandra Krzeminiecka'yı geçtikten sonra çeyrek finalde ev sahibi Rusya'dan Arina Zhivotkova'ya normal süresi 6-6 biten mücadele altın vuruş sonunda yenildi.

BAŞKAN ŞAHİN: "PUANLAR OLİMPİYAT İÇİN"

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, ilk 3 günde 3 altın madalya kazanarak önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi. Başkan Şahin, "Burada Avrupa'nın en güçlü ülkeleri mücadele ediyor. Güçlü ülkeler arasında ilk 3 günde 3 altın madalya kazanarak gücümüzü gösterdik. Bugün altın madalya kazanan Yunus Sarı, son dönemdeki performansıyla bunun sinyallerini veriyordu. Burada çok güçlü rakiplerini geçerek altın madalyaya ulaştı. Kendisini ve başta teknik direktörümüz Ali Şahin başta olmak üzere tüm teknik ekibimizi kutluyorum. Bu bir takım oyunu. Biz de teknik ekip ve sporcularımız olarak olimpiyat oyunlarını hedefliyoruz. Tüm puanlar 2016 Rio de Janeiro Olimpiyat Oyunları için" ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın son gününde erkekler +80 kiloda Ali Sarı ile bayanlar +67 kiloda Furkan Asena Aydın ve Nafia Kuş mücadelesi yapacak.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...