Bobby Dixon mı Ali Muhammed mi?

/ Kaynak: İHA
Bobby Dixon mı Ali Muhammed mi?

SPOR Haberleri  / İHA

ABD asıllı milli basketbolcu'nun adı hem Ali Muhammed hem de Bobby Dixon olarak kullanılınca kafalar da karıştı.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluğunda önemli rol oynayan ve Fenerbahçe'ye transfer olan başarılı oyuncu, Türk vatandaşlığına geçerek Ali Muhammed ismini almıştı. A Milli Basketbol Takımı'nın da formasını giymeye başlayan yıldız oyuncu, ay-yıldızlı takımla birlikte EuroBasket 2015'te de mücadele ediyor. Başarılı basketbolcunun isminin farklı platformlarda farklı isimlerle anılması kafaları karıştırdı. EuroBasket 2015 maçlarını yayınlayan NTVSpor'da oyuncunun isminin Bobby Dixon olarak zikredilmesi sosyal medyada da tepkilere neden oldu.


Yayıncı kuruluş yetkililerinden alınan bilgide ise yıldız basketbolcunun formasında Muhammed yazmasına rağmen eski ismiyle anılmasının nedeni olarak, oyuncuyu tanınabilir kılmak gösterildi. Oyuncunun yeni adıyla anılmamasının özel bir nedeni olmadığını savunan yetkililer, milli basketbolcunun tanınırlığının pekiştirilmesi için böyle bir yol izlendiğini ifade etti.


FARKLI PLATFORMLARDA FARKLI İSİMLER
EuroBasket 2015'te etkili oyunuyla dikkat çeken 32 yaşındaki basketbolcunun isminin farklı platformlarda farklı şekillerde yazılmış olması dikkat çekti. Fenerbahçe'nin internet sitesinde, dün oynanan İspanya maçı ile ilgili haberde basketbolcudan, "Oyuncumuz Muhammed Ali…" şeklinde bahsedildi. Öte yandan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan turnuva kadrosunda oyuncunun adı Robert Lee Dixon olarak kayda geçti. FIBA'nın organize ettiği EuroBasket 2015'in resmi sitesinde ise başarılı basketbolcunun adı Ali Muhammed olarak yazıldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...