UEFA'dan Benfica'ya seyircisiz oynama cezası

UEFA'dan Benfica'ya seyircisiz oynama cezası

SPOR Haberleri

UEFA Disiplin Komitesi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Benfica, UEFA'dan seyircisiz oynama cezası aldı.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Benfica, UEFA Disiplin Komitesi'nden ceza aldı. Benfica'ya, bir önceki karşılaşma olan Atletico Madrid maçında taraftarının sahaya attığı yabancı maddeler, tribünde yakılan meşaleler ve edilen küfürler nedeniyle seyircisiz oynama cezası verildi.

Benfica'ya verilen ceza, 2 yıl içerisinde aynı saha olaylarının tekrar edilmesi halinde uygulamaya konacak. Bu nedenle Galatasaray'ın deplasmanda 3 Kasım'da Benfica ile oynayacağı maçı etkilemeyecek.  Benfica-Galatasaray maçında Portekizli taraftarlar tribündeki yerini alabilecek. Portekiz ekibi ayrıca 20 bin euro para cezasına çarptırıldı.

UEFA, Atletico Madrid kulübüne de taraftarının merdiven boşluklarında oturması sebebiyle de 11 bin euro para cezası verdi.

Benfica'nın 2-1 kazandığı maçın 35. dakikasında Gaitan'ın attığı beraberlik golünün ardından Portekizli taraftarların oturduğu tribünlerden sahaya ve Atletico Madrid taraftarlarına doğru 5 meşale atılmıştı. Meşalelerden biri, aralarında 2 yaşındaki bir çocuğun da olduğu Atletico Madrid taraftarının oturduğu bölüme düşerken, yaklaşık 10 kişi hafif yanıklardan dolayı statta acil sağlık müdahalesi görmüştü. "Devler Ligi"nin 3. haftasında 21 Ekim Çarşamba günü Benfica'yı ağırlayacak Galatasaray, 4. haftada 3 Kasım Salı günü Portekiz temsilcisiyle bu kez deplasmanda karşılaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...