Sultan Alparslan'ın hayatı dizi oluyor

Sultan Alparslan'ın hayatı dizi oluyor

SPOR Haberleri

TRT ile Türkmen Devlet Televizyonu'nun ortak yapımı olarak Sultan Alparslan'ın hayatı en yüksek standartta tele-vizyon dizisi hâli-ne getirilecek.

Kültür Sanat Servisi
Türkmenistan'ın bağımsızlığının 24. yıl dönümü dolayısıyla Aşkabat'taki törenlere katılan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, büyük Türk hükümdarı Alparslan'ın hayatını konu alan ortak yapım bir tv dizisi projesi için Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'dan tam destek sözü aldı.
Bakan Yalçın Topçu, Türk Hükümdarı Alparslan'ın hayatını konu alan bir ortak yapım tv dizisiyle ilgili düşüncelerini ve planlarını Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ile paylaştı. Ayrıca Sultan Alparslan'ın Merv şehrinde bulunan kabrinin kesin yerinin bulunması ve sonrasındaki çalışmalar için Türkmenistan Cumhurbaşkanı ile görüştü. Her iki projeden etkilenen Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, iki projeyi de destekleyeceği sözünü verdi.
TRT ile Türkmen Devlet Televizyonu'nun ortak yapımı olarak Sultan Alparslan'ın hayatı en yüksek standartta televizyon dizisi hâline getirilecek. Sultan Alparslan'ı konu alan dizi Anadolu'ya girişine kadarki bölümler Türkmenistan'da, daha sonraki bölümler ise Türkiye'de çekilecek. Dizide hem Türkmen hem Türk oyuncular rol alacak. Görüşme sonrası müjdeli haberleri veren Bakan Topçu, bu projenin en yüksek standartlarda hayata geçirilmesi için her iki ülkede de her türlü desteğin sağlanacağını kaydetti. Dizi ile hem Türkmenistan'ın tanıtımına katkı sağlanmış olacak hem de Anadolu'nun atayurtla olan köklü bağları yeniden canlandırılmış olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...