Boğaz'ın Boğasını kaybettik

Boğaz'ın Boğasını kaybettik

SPOR Haberleri

Yoğun bakımda tedavi gören 41 yaşındaki eski milli boksör bütün çabalara rağmen kurtarılamadı

Türk boksunun acı günü... Karaciğer yetmezliği sebebiyle İstanbul'da tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam hayatını kaybetti. Önceki gün özel bir hastaneden Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledilen ve yoğun bakımda tedavi gören 41 yaşındaki Sam, bütün çabalara rağmen kurtarılamadı. Sam'ın cenazesinin bugün Ankara'da Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğlen namazının ardından defnedileceği belirtildi.
Dünyaya nam salmıştı
2000 yılında profesyonelliğe geçen Sam, 2002 yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Sam, 2004 yılında dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonluğu unvanını kazandı. "Boğaz'ın Boğası" lakabıyla anılan milli boksör, yaptığı 35 müsabakadan 31'ini kazandı, bu galibiyetlerin 16'sını rakiplerini nakavt ederek aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da sağlığıyla yakından ilgilendiği 41 yaşındaki eski sporcu, ilk olarak 2010 yılında karaciğer yetmezliği tedavisi gördü. Daha sonra sağlığına kavuşan Sam, ekim ayı başında tekrar rahatsızlanması üzerine yoğun bakıma alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...