Fenerbahçe'de savunma düzeldi, hücum bozuldu

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe'de savunma düzeldi, hücum bozuldu

SPOR Haberleri  / AA

Hollanda'nın Ajax takımıyla 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, son maçlarda savunma ve hücumdaki farklı görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde savunmada performansını  artıran sarı-lacivertli ekip, hücumda ise düşüş yaşamaya başladı. 
 
UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere yaptığı son 5  resmi maçta sadece bir gol yiyen "Sarı Kanaryalar", rakip fileleri 4 kez  havalandırabildi. Fenerbahçe, bu 5 maçın 4'ünü birer gol atarak tamamlarken,  Avrupa'da Ajax ile yaptığı son karşılaşmayı ise boş geçti. 
 
Yediği golün ortalaması düştü 
 
Lig ve Avrupa'da 5 maç öncesine kadar savunmasıyla eleştirilen  Fenerbahçe, son dönemlerde ise farklı bir görüntü ortaya koydu. 
 
Bu sezon oynadığı 18 resmi maçın ilk 13'ünde 16 gol yiyerek, 1,2  ortalama tutturan sarı-lacivertli takım, geride kalan 5 mücadelede ise sadece bir  kez kalesinde gol gördü. Son 5 maçlık süreçte yediği gol ortalaması 0,2'ye kadar  düştü. Böylece 18 maçta 17 gol yiyen Fenerbahçe'nin bu kategorideki genel ortalaması 0,9'a geriledi. 
 
Sadece Galatasaray'dan gol yedi 
 
Fenerbahçe, söz konusu 5 maçlık periyotta sadece Galatasaray ile  oynanan derbide gol yedi. 
 
Galatasaray ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, ligdeki  Osmanlıspor ve Kayserispor maçlarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki Ajax  mücadelesinde kalesini gole kapadı. Bu 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik  alan Fenerbahçe; Osmanlıspor, Kayserispor ve evindeki Ajax maçlarını 1-0'lık skorlarla kazandı. Sarı-lacivertli ekip, deplasmandaki Ajax mücadelesini ise 0-0  beraberlikle tamamladı. 
 
Gol sıkıntısı 
 
Fenerbahçe, savunmada ortaya koyduğu etkili performansa rağmen bu kez  de gol sıkıntısı yaşamaya başladı. 
 
Son 5 resmi maçta rakip fileleri 4 kez havalandıran sarı-lacivertli  takımın ortalaması düştü. Bu sezon oynadığı 18 resmi maçın ilk 13'ünde yaşadığı  19 gol sevinciyle 1,4 ortalama yakalayan "Sarı Kanaryalar", son periyotta ise  fileleri 4 kez havalandırarak 0,8 oranına geriledi. Toplam 18 karşılaşmada 23  gole ulaşan Fenerbahçe'nin ortalaması 1,2'ye düştü. 
 
Fenerbahçe, son 5 resmi karşılaşmanın dördünü birer gol atarak  tamamladı. 
 
15 maç sonra gol atamadı 
 
Sezon başındaki ilk iki resmi maçında gol atamayan ancak daha sonraki  15 karşılaşmanın tamamında mutlaka skor bulan Fenerbahçe, uzun bir aradan sonra  suskun kaldı. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile yaptığı  2 maçı gol atamadan tamamlayan sarı-lacivertli takım, ligdeki 10 mücadelenin yanı  sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki 5 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmayı  başardı. "Sarı Kanaryalar", Ajax ile deplasmanda yaptığı maçtan 0-0 beraberlikle  ayrılarak uzun bir aradan sonra taraftarlarını gol adına sevindiremedi. 
 
Golcüler sustu 
 
Fenerbahçe'de sezon başından itibaren hücumda önemli katkı sağlayan  golcü oyuncular Fernandao, Luis Nani ve Robin van Persie son 3 karşılaşmada golle  buluşamadı. 
 
Hücum hattındaki oyuncuların ayağından son olarak 18 Ekim'de Ajax ile  sahasında yaptığı karşılaşmada gol bulan sarı-lacivertlilerin geride kalan 3  maçın 2'sindeki gollerini orta saha oyuncuları kaydetti. Süper Lig'de Galatasaray  ile oynanan derbide Diego takımına gol kazandırırken, Osmanlıspor karşısında  takımının golünü Alper Potuk attı. 
 
"Sarı Kanaryalar"da forvet oyuncuları adına son olarak Fernandao,  İstanbul'daki Ajax maçında takımına gol kazandırmıştı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...