IAAF, Rusya için mart ayında toplanacak

IAAF, Rusya için mart ayında toplanacak

SPOR Haberleri

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, yeniden üyeliğe kabulü için denetleyeceği Rusya Atletizm Federasyonu'na ilişkin ilk toplantısını 27 Mart 2016'da gerçekleştirecek

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF),  yeniden üyeliğe kabulü için denetleyeceği Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF)  hakkındaki ilk toplantısını 27 Mart 2016'da gerçekleştirecek. 
 
Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ARAF'ın reform sürecini  denetlemek amacıyla kurulan 5 kişilik IAAF heyetinin raporları, ARAF'a üyeliğin  yeniden verilmesi için alınacak kararda etkili olacak. Bu konuda, yeni  kriterlerin belirlenmesi amacıyla IAAF ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA)  arasında görüşmeler de yapılacak. 
 
 IAAF Başkanı Sebastian Coe, denetlemenin başarılı olması için ARAF'ın  üyeliği konusunda belirlenecek kriterlerin zorlayıcı olması gerektiğini  vurgulayarak, "ARAF'ı bu duruma getiren hataların tekrarlanmasına izin verilmesi  artık mümkün değil. Bu süreçte başarıya ulaşılması için, müsabakalarda ARAF'tan  bazı garantilerin alınması ve organizasyonun bütünlüğünü sağlama konusunda  yeniden bir güven ortamının oluşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
 
 
IAAF heyetinin soruşturma hakkındaki ilk bulgularına en geç 1 Ocak  2016'da ulaşması bekleniyor. Heyetin hazırlayacağı ilk rapor ise IAAF tarafından  Galler'in başkenti Cardiff'te 27 Mart 2016'da düzenlenecek toplantıda  değerlendirilecek. 
 
Denetimin devam etmesi nedeniyle, ABD'nin Portland kentinde 17-20  Mart'ta düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'nda Rus atletlerin yer almaması  bekleniyor. 
 
Rusya'daki sistematik doping iddiasını soruşturmak için  görevlendirilen bağımsız komisyonun raporundaki öneri doğrultusunda WADA  yetkilileri, Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) doping kullanımının  önüne geçmek için belirlenen kuralları (2015 kodu) ihlal ettiği konusunda görüş  birliğine varmıştı. Akreditasyonu bulunmayan laboratuvar kullanıldığı  gerekçesiyle Rusya'daki söz konusu ajansın faaliyetlerini sürdürmesinin uygun  olmayacağı ifade edilmişti. 
 
WADA'nın bağımsız komisyonu tarafından hazırlanan 323 sayfalık  raporda, Rusya, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla  suçlanmıştı. 
 
Bu gelişme ardından IAAF, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men  etmiş ve ARAF'ın üyeliğini geçici olarak askıya almıştı. WADA ise Moskova Doping  Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almıştı. Rapor açıklanmadan önce  tutuksuz yargılanmasına karar verilen IAAF'in eski başkanı Lamine Diack ise  Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onursal üyeliğinden ve Uluslararası  Atletizm Vakfı başkanlığı görevinden istifa etmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...