Zirveye takla

Düzenleyen:
Zirveye takla

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor'u Nani ve Fernandao'nun golleriyle yıktı. Son bölümlerinde tansiyonun yükseldiği Kadıköy'de bordo-mavililer, 48 dakika 10 kişi oynadı

M.EMİN ULUÇ

Adı büyük kendisi sıradan bir maçtı Kadıköy’deki Fenerbahçe-Trabzon buluşması. Son şampiyonluğunu 1983-84’te yaşamış Trabzon’un Fenerbahçe’ye karşı Saracoğlu’nda aldığı son galibiyetin üzerinden 17 yıldan uzun zaman geçmişti. Dev rekabettin (!) son 12 buluşmasında hiç kazanamamıştı bordo-mavililer ve 7 maçtır gol dahi atamamıştı. Tüm bu rakamlar bir yana Karadeniz ekibinde fırtınalar koparken, Fenerbahçe istim üstündeydi. Tüm bu gerçekleri göz önünde bulunduran Sadi Hoca, “Haddini bilen” bir oyun kurgusuyla sürmüştü takımını sahaya. Ancak kendini bilememişti! Sol bekte Alper Uludağ, orta alanda Özer ve Mehmet Ekici, forvette N’Doye tercihleri tecrübesiyle bağdaşmayacak kadar acemiceydi Tekelioğlu’nun. Fenerbahçe cephesinde ise doğruları bulmuş Vitor Pereira, dersini de iyi çalışmış, rakibini çok iyi analiz etmişti. Fenerbahçe topyekûn hücum ederken, özellikle sağ kanadı kullanıyor, Alper Uludağ madenini işliyordu. Trabzon ise nadiren kaptığı topları işlevini yitirmiş bir tankı andıran N’Doye’a atarak öldürüyordu.
Fener’in zirve keyfi
Maça kendinden emin başlayan Fenerbahçe ayağa paslarla rakip kaleye yüklenirken, 7. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında Mehmet Ekici’nin soldan ortaladığı topu N'Doye'un hemen önünden tokatlayan Volkan Demirel mutlak bir golü önledi. 11’de ise Van Persie’nin başlattığı atakta Diego, Alper paslaşmasının finalini Nani mükemmel bir vuruşla noktaladı: 1-0. 41’de Diego altı pas üzerinden inanılmazı başarıp topu auta yolladı. Alper Uludağ, Nani’ye 3 yaptığı iki faulle çift sarıdan kırmızıyla 42’de oyun dışı kalırken devre Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Trabzonspor oyunu tutmaya çalışsa da, Fenerbahçe ipleri hiç bırakmadı. Cavanda yaptığı kritik müdahalelerle farkın açılmasını önlerken, maçın son dakikalarında tansiyon yükseldi. Mbia-Fernandao ve Salih-Markovic kavgaları duraklamaya neden olsa da sarı-lacivertlilerin hızı kesilmedi. 88’de Nani’nin soldan ortasında Fernandao net bir kafa vuruşuyla skoru belirledi: 2-0. Trabzon makus talihini değiştiremezken Fenerbahçe liderliğe kuruldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...