Rakamlarla ilk yarının röntgeni

Düzenleyen:
Rakamlarla  ilk yarının röntgeni

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in ilk yarısında olan bitenleri anlatan ilgi çekici istatistikler yayınladı

İÇ SAHA MAÇLARI: Süper Lig'de iç sahada en çok maç kazan takımlar F.Bahçe (7), Beşiktaş ve Akhisar (6) olurken; Osmanlı, Sivas, Kayseri sadece 1'er, Mersin İY ise 2 galibiyet elde edebildi. 
DIŞ SAHA MAÇLARI: Deplasmanda Beşiktaş en çok kazanan (7) takım olurken, siyah-beyazlıları F.Bahçe (5), Osmanlı ve Kasımpaşa (4) takip etti. Dış sahada en kötüler ise galibiyetsiz Eskişehir, G.Birliği ve Mersin İY ile sadece 1 galibiyetli Sivas oldu.
EN ÇOK GOL ATILAN DAKİKALAR: Ligde ilk yarıda en çok gol 90+2. dakikada (12) atıldı. 85'te 11, 56'da 10, 45-60 ve 89. dakikalarda 9, 49-77'de 8, 17-20-40. dakikalarda 7 gol atıldı. Goller yoğun olarak ikinci yarılarda geldi. 
EN ÇOK GOL ATILAN HAFTA: 1. hafta: 31
EN AZ GOL ATILAN HAFTALAR: 4. hafta: 18, 17. hafta: 19
TOPLAM GOL SAYISI: 406
TOPLAM SARI KART: 742 (Sadece oyunun başlamasını geciktirmekten dolayı 28 sarı kart çıktı. Yedek kulübesindeki oyunculara ise 3 sarı kart gösterildi)
EN ÇOK SARI KART GÖRÜLEN HAFTALAR: 10. hafta (54), 17. hafta (53), 2. hafta (49).
EN ÇOK SARI KART GÖRENLER: (8) Koray Altınay-Ç.Rize, Douglas Fereira-Akhisar... (7) Ahmet Cebe-Akhisar, Mahmut Tekdemir-Başakşehir... (6) Oğuzhan Özyakup-Beşiktaş, Mehmet Batdal-Başakşehir, Simic, Mijailovic-Kayseri, Obaobona-Ç.Rize.
EN ÇOK KIRMIZI KART GÖRENLER: (2) Elyasa (G.Antep), Boye (Sivas), Vederson (Mersin İY), Josue (Bursa)
TOPLAM KIRMIZI KART: 52 (İkinci sarıdan 31 oyuncu atıldı. Ciddi faulden 8 kırmızı kart çıktı)
TOPLAM GOL TİPİ SAYILARI: Ayak: 284, Kafa: 79, Penaltı: 34, Kendi Kalesine: 9
GOL TİPLERİ LİDERLERİ: Ayak: 33 (Beşiktaş), Kafa: 8 (G.Saray) -Kafayla gol atamayan tek takım Osmanlıspor-. Penaltı: 4 (Akhisar, Antalya). Kendi Kalesine: 2 (F.Bahçe, Beşiktaş), 1 (Trabzon, Mersin İY, G.Antep, Antalya, Akhisar)  
MAÇLARDA EN AZ OYUNCU DEĞİŞTİREN KULÜPLER: G.Saray ve Mersin İY (47)
HER MAÇTA 3 OYUNCU DEĞİŞTİREN TAKIMLAR: Akhisar, Beşiktaş, Ç.Rize, F.Bahçe, Kasımpaşa, Kayseri, Başakşehir, Osmanlı. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...