Herkes sahip çıktı Van Persie uçuşa geçti

Herkes sahip çıktı Van Persie uçuşa geçti

SPOR Haberleri

Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sezona kötü başlayan, Pereira ile kriz yaşayan ve performansıyla hayal kırıklığı oluşturan Robin van Persie için kulüpte adeta herkes seferber oldu.

Arkadaşları her fırsatta Hollandalı’ya destek çıktı. Pereira odasında RvP ile özel görüşmeler yaptı. Aziz Yıldırım, “Seni buraya büyük başarılar için getirdik” mesajı verdi. Bu desteğe taraftarın gösterdiği sevgi de eklenince Van Persie ayağa kalktı. Antalya fileleri iki kez havalandırıp Sivasspor karşısında da gol atarak 2015’i müthiş noktaladı.
“Fenerbahçe bu transferi bitiremez. Van Persie’yi ikna edemez”... Yaz döneminde adı gündeme geldiğinde buna benzer birçok yorum yapıldı. Havalimanına indiğinde bile bu transfere inanamayanlar vardı. Sarı-Lacivertliler büyük fedakarlık yaparak Robin van Persie’ye imza attırdığında doğal olarak kendisinden beklentiler büyüktü. Ancak sezona geç açması, bir de üzerine sakatlık yaşaması, RvP için Fenerbahçe macerasının kötü başlamasına neden oldu. 

Ondan vazgeçmediler
Tecrübeli forvet, birçok maçta yedek bekledi, 11’de başlasa bile 90 dakika sahada kalamadı. Bu yaşadıkları sinirlerini altüst etti. Vitor Pereira ile herkesin gözü önünde tartışma yaşadı. Ancak ne başkan, ne hocası, ne de futbolcu arkadaşları ondan vazgeçmedi. Aziz Yıldırım, kendisiyle görüşmesinde, “Biz seni, bu kulübü büyük baraşılara taşıman için transfer ettik. Bu konuda sana olan inancımızda en ufak bir değişim olmadı” mesajını verdi.

‘1 numaram sensin’
Vitor Pereira ise Van Persie’yle sık sık odasında özel görüşmeler yaptı, “Benim 1 numaralı forvetimsin. Bu zor günleri atlatacaksın. Şampiyonluk hedeflerimize bu takımı sen taşıyacaksın” dedi. Takım arkadaşları ise morali her bozulduğunda, “Senin kaliten belli. Hepimiz sana saygı duyuyoruz. Herkesin kötü zamanları olur. Tüm takım senin arkanda” sözleriyle Hollandalı süperstara moral verdi.

Sözünü tuttu
Taraftarlar ise kötü oynadığı maçlarda bile Van Persie lehine tezahüratlar yaptı, sevgi gösterisinde bulundu. Gördüğü bu, Van Persie’yi hem duygulandırdı hem de ayağa kalkmasını sağladı. Önce kupada Antalyaspor filelerine iki gol bıraktı. Ardından, “Taraftarlarımıza yeni yıl hediyesi vereceğim” sözünü tuttu, Sivasspor ağlarını da havalandırdı. 2015’te Fenerbahçe’nin 100. golünü kaydeden RvP, seneyi güzel bir şekilde bitirmiş oldu.

‘Van Persie olsaydı United kazanırdı’
Manchester United’ın unutulmaz savunma oyuncularından biri olan Rio Ferdinand, 0-0 biten Chelsea maçının ardından açıklamalarda bulundu. Kırmızı Şeytanlar’ın eski yıldızı, “Van Persie gibi oyuncular size senede 15 maçı kazandırabilir. Eğer Chelsea karşısında kulübede olsaydı, sonradan oyuna girerek 3 puanı getirebilirdi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...