Ünlü jokey'e inanılmaz ceza!

Ünlü jokey'e inanılmaz ceza!

SPOR Haberleri

Türkiye'nin en iyi jokeyleri arasında Selim Kaya, bindiği atlara 'fazla sayıda kamçı vurma' suçunu ikinci kez işlediği için Komiserler Kurulu kararıyla Apranti yani çıraklık okuluna gönderildi.

2015 Ekim ayı... Kariyerinde Gazi Koşusu birinciliği ve sayısız büyük koşu zaferi olan ünlü jokey Selim Kaya, bindiği Gözyaşı Gecesi ve Baba Atlı isimli safkanlarla 7 + 7 gün toplam 14 günlük at binmeme cezası alıyor...
Bunlardan biri de fazla sayıda kamçı kullanma cezası. Bunu ikinci kez tekrarladığı için de talimat gereği Apranti Okulu'na yani çıraklık okuluna gönderilme cezasına da çarptırılıyor...

İşte tartışma da bu andan itibaren başlıyor ve bugünlere geliniyor...
Selim Kaya, hukuk yoluna başvuruyor. Avukatı vasıtasıyla gerekli yerlere müracaatlar yapılıp, davalar açılıyor.
İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nden yürütmeyi durdurma kararı alan Kaya, o günlerde koşulara katılıp deklere olduğu atlara biniyor.
İşte 2015’in en sansasyonel olaylarından biri olan bu dava nihayet geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ama beraberinde de yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

MAHKEME SELİM KAYA'YI HAKSIZ BULDU
Selim Kaya’nın itirazı üzerine yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, yaptığı incelemeler sonrasında iki ayrı konuda itirazı bulunan ünlü jokeyi haksız buldu ve her iki itirazla ilgili olarak da Komiserler Kurulu'nun verdiği kararları onaylandı.
İkinci kırbaç cezasından dolayı bir ay Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne gönderilmeye itiraz eden Selim Kaya’nın bu kararın ardından bir üst mahkemeye itiraz başvurusu yapmış olsa da 3 Ocak’tan itibaren hipodromlarda at binmesi Yüksek Komiserler Kurulu (YKK) kararıyla durduruldu.
Usta jokey Selim Kaya yılbaşının ilk günlerinden itibaren de aprantilerle eğitim görmeye başladı.

SELİM KAYA: SAÇMALIK!
Selim Kaya kararı bir skandal olarak değerlendiriyor ve “Saçmalık” olarak niteliyor yaşananları.
“Ne olursa olsun, hakkımı sonuna kadar arayacağım” diyen Kaya’nın ikinci bir yürütmeyi durdurma kararı alacağı güne kadar at binmesi mümkün değil.
Bu sürenin ise ne kadar süreceği de meçhul. Kaya’ya şu ana kadar yapılan bir tebligat yok. Sadece mail yoluyla çağrı yapılmış.
Avukatı vasıtasıyla TJK’da bir muhatap bulamıyor, çalmadık kapı bırakmıyor ama sonuç da alamıyor.
Özetle; bazı dönemlerde eğitim verdiği aprantilerle birlikte bugünlerde dersler görüyor. Yani, mesleğe yeni başladığı yere yıllar sonra geri dönmüş oluyor Selim Kaya.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...