Diyarbakır’ın yüz akları!

Düzenleyen:
Diyarbakır’ın yüz akları!

SPOR Haberleri

Silahların gölgesinde teröre aldırmadan çalışmalarını sürdüren birçok Diyarbakırlı öğrenci bölgede ve ülke genelinde sportif başarıların altına imza attı

 Gökhan KAYA - ANKARA 

Okulları yakan ve okul yoluna mayın döşeyen terör örgütü PKK’ya inat Diyarbakır’ın birçok ilçesindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerden sportif anlamda büyük başarı haberleri gelmeye başladı. Bu kapsamda Bismil ilçesindeki Atatürk Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Hüseyin Emre Ay, Türkiye Tekvando Turnuvasında 80 kg. dalında Türkiye 3’üncüsü olmayı başardı. Öğrenci Ay, aynı zamanda Şubat 2016’da Avrupa Tekvando Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. 
Namağlup birinci oldular
Öte yandan Bağlar ilçesinde bulunan Şehit Namık Tümer Ortaokulu Diyarbakır´da Gençlik Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Basketbol Yıldız Erkekler Diyarbakır İl 1’incisi olarak Erzincan’da düzenlenen Bölge Şampiyonasında ise namağlup 1. olarak Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazandı. 
Başarı tesadüf değildir
Badminton sporunda da Diyarbakırlı öğrencilerin başarısı göz kamaştırdı. 8-10 Ocak’ta Mardin’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton müsabakalarında Diyarbakır’ı temsilen katılan Lice ilçesindeki Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu Badminton takımı öğrencileri Yusuf Hazar, Erkan Menekşe, Hakan Alagöz, Muhammed Güngörmez, Yakup Hazar, şampiyonada birinciliği Diyarbakır’a kazandırdılar.  Öğrencilere çeşitler hediyeler veren İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu ise hiçbir başarının tesadüf olmadığını, başarının, ancak çok çalışarak elde edilebileceğini söyledi. 
Wushu’da da madalya
Saldırı ve savunmanın yanında akrobasi ve baleye benzer koreografik hareketler sergilendiği Wushu spor dalında da Diyarbakırlı öğrenciler büyük başarı gösterdi. Antalya’da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonasında Silvan Halk Eğitim Kursiyer Sporcuları Taner Kalkan Türkiye 1.si ve farklı kilolardan Berfin Kalkan, Caner Kalkan ve Osman Yetişkin Türkiye 3’üncüsü oldu. 
 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...