Galatasaray, Avrupa defterini kapattı

Düzenleyen:
Galatasaray, Avrupa defterini kapattı

SPOR Haberleri

Tüm sezonun en kritik karşılaşmasına çıkan Galatasaray, Roma'da dağıldı. Sarı-kırmızılılar Avrupa Ligi 2. turunda evinde 1-1 berabere kaldığı Lazio'ya rövanşta 3-1'le boyun eğdi. Aslan'ın Avrupa serüveni İtalya'da sonlandı.

Burhan CAN TERZİ

Zorlu mücadeleye 4-2-3-1 formasyonuyla başlayan Cimbom, ilk bölümlerde oyun kurmakta zorlanınca ve hücuma çıkamayınca teknik direktör Mustafa Denizli, sağ bekte görev yapan Sabri'yi en uç bölüme çekerek çare aradı. Ancak sarı-kırmızılılar beklenen efektif futbolu 45 dakika boyunca sergileyemedi. Stoper oynayan Denayer sağ beke, defansif orta saha olarak maça başlayan Chedjou stopere gelirken ileride sürekli yer değiştiren; Sabri , Podolski, Yasin, Sneijder ve onları merkezden destekleyen Selçuk'un çabaları pozisyon üretmeye yetmedi. 
Biglia yürek hoplattı
Galatasaray, 18. dakikada orta alanda topla buluşup, ceza sahası dışından kaleyi yoklayan Sneijder'in şutu dışında rakip kaleyi tehdit edemedi. Lazio ise 42'de Biglia ile gole yaklaştı. Tecrübeli ismin etkili vuruşunu Muslera parmaklarının ucuyla çıkardı. Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya çok hızlı başlasa da takım, temposunu 10 dakika koruyabildi. Bu bölümde Sabri sağ çizgiyi domine ederken 46 ve 51'de içeriye çıkardığı iki etkili pasa hiçbir Galatasaraylı dokunamadı. 
Aslan kontrolü yitiriyor
Baskı kurmaya çalışan Cimbom kontrolünü yitirdi ve takımın dengesi iyice bozuldu. 59'da sağdan korner kazanan Lazio, Biglia'nın ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Parolo ile 1-0 öne geçti. Bu golden iki dakika sonra G.Saray savunmasında geniş boşluk bulan İtalyanlar Muslera'yı bir kez daha avladı: 2-0. Candreva'nın ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Matri, boş durumdaki Anderson'a çıkardı. Sambacı da topu filelere yuvarladı. 
Yasin umutlandırsa da...
Rakibinin ikinci golüne hemem reaksiyon veren G.Saray, Sabri'nin harika pasına hareketlenen Yasin'le farkı 1'e indirdi. 62'de savunmanın arkasına sarkıp kaleciyle karşı karşıya kalan sarı-kırmızılı futbolcu hata yapmadı: 2-1. Tur için bu dakikadan itibaren G.Saray'a bir gol yetecekti. Fakat 37'lik Klose, Aslan'a "Avrupa'da yoksun" dedi! 72'de soldan gelişen atakta ceza sahası içinde bomboş kalan Alman golcü maçın skorunu belirledi: 3-1.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...