Galatasaray, Jorge Sampaoli ile temasa geçti!

Düzenleyen:
Galatasaray, Jorge Sampaoli ile temasa geçti!

SPOR Haberleri

İspanyol basını, sarı-kırmızılı yöneticilerin, tecrübeli çalıştırıcının avukatları ile Londra'da görüştüğünü yazdı. Muslera'nın da yönetime, Sampaoli'yi tavsiye ettiği belirtildi.

Galatasaray'da teknik direktör arayışlarında gündeme gelen son isim Jorge Sampaoli oldu. Daha önce Rudi Garcia, Marcelo Bielsa ve Lucien Favre ile temaslar yürüten yönetimin, şimdi de Arjantinli teknik adama teklif götürdüğü belirtiliyor. İspanyol basınında yer alan haberde, Galatasaraylı idarecilerin, Valencia'nın önerisini reddeden Sampaoli'nin avukatları ile Londra'da görüştüğü yazıldı. Sampaoli cephesinin teklifi değerlendirmeye aldığı ifade edildi. Haberde Galatasaray'ın Sampaoli'ye 2004 Dünya Kupası sırasında da teklif yaptığı ancak başarılı çalıştırıcının o dönemde Güney Amerika'da bir takım yönetme arzusundan dolayı bu teklifi geri çevirdiği de kaydedildi.

Milli takımı bıraktı
 
Sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın da Sampaoli konusunda yönetime olumlu referans verdiği belirtiliyor. 55 yaşındaki Jorge Sampaoli, Şili Milli Takımı ile olan sözleşmesini ocak ayında kendi isteğiyle feshetmişti.
 
Ballon D'or'a aday gösterildi
 
Şili ile 2015'te Copa Amerika'yı kazanan Sampaoli, o yıl Luis Enrique ve Pep Guardiola ile Fifa Ballon D'or'da 'Yılın En İyi Teknik Direktörü' adayı gösterilmişti. Universidade de Chile takımı ile de 2 kez şampiyonluk yaşadı.
 
3-4-3 oynatıyor presi seviyor
 
Hücumu seven Jorge Sampaoli, çalıştırdığı takımları 3-4-3 sistemi ile oynatıyor. Baskılı ve presçi bir futbol anlayışına sahip olan Arjantinli hoca, kulübedeki hareketleri ile de hem oyuncuları hem de taraftarları coşturmasıyla tanınıyor.
 
'Galatasaray'ı çalıştırmak isterim'
 
Transfer iddiaları üzerine Şili'de bir radyoya konuşan Jorge Sampaoli, Katar ile görüştüğünü kabul ederken, "Katar'a gidip prens ile görüşmek güzel bir şeydi. Ancak ben Galatasaray ve Marsilya gibi tutkulu bir takım çalıştırmak isterim"diyerek, sarı-kırmızılı kulübe de yeşil ışık yakmış oldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...