Yunanistan'ın kaptanı Türk oluyor

Düzenleyen:
Yunanistan'ın kaptanı Türk oluyor

SPOR Haberleri

Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı ve Panathinaikos oyuncusu Antonis Fotsis Türk vatandaşlığına geçiyor.

Annesi Heybeliada doğumlu olan Yunanistan Basketbol Milli Takımı Kaptanı ve Panathinaikos oyuncusu Antonis Fotsis, bu durumu avantaja çevirerek çifte vatandaşlık elde etmek istiyor.

BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Kardeşinin de çifte vatandaşlığı bulunan Yunan oyuncu, aynı hakkı kendisinin de kullanabilmesi için gerekli başvuruları yapmıştı. 35 yaşındaki Fotsis'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek için Atina'daki Türk Başkonsolosluğu'na yaptığı başvuru kabul edildi.

Yunanistan'ın kaptanı Türk oluyor

ANNESİ DE TÜRK VATANDAŞIYDI

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; Fotsis'in geçen yıl ölen Heybeliadalı bir Rum olan annesi de Türk vatandaşıydı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan oyuncu, mevcut kurallar gereği, Türkiye'de altyapı eğitimi almadığı ve Türk Milli Takımı'nda oynayamadığı için ligde Türk statüsünde forma giyemeyecek. Ancak Fotsis, Türkiye'de herhangi bir basketbol takımında "Türk oyuncu" statüsüyle oynayabilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...