Fener'e 'Viking duvarı'

Düzenleyen:
Fener'e 'Viking duvarı'

SPOR Haberleri

Alves, Ba ve Kadlec'le yollarını ayıracak olan Fenerbahçe, Kjaer'in milli takımdan arkadaşlarının peşinde. Sarı-lacivertliler Vestergaard, Christensen ve Agger'i kovalıyor.

M. Emin ULUÇ

Bu sezon savunmada gösterdiği üstün başarıyla dikkat çeken Fenerbahçe, yeni sezona büyük değişikliklerle girmeye hazırlanıyor. Sözleşmesi sona erecek Alves ve Kadlec'le yollarını ayıracak sarı-lacivertliler kiralık oynayan Ba'yı da geri göndermeye hazırlanırken, Simon Kjaer'in yanına yeni Danimarkalılar getirmeyi planlıyor. Saha içindeki yüksek performansı, profesyonel yaşantısı ve karakteriyle yönetimden tam not alan Kjaer'le transfer konusunda görüş alış verişinde bulunan yönetim, tecrübeli oyuncunun da tavsiyesiyle savunmaya Viking duvarı örmek için kolları sıvadı. Sarı-lacivertlilerin stoper adaylarının hepsi Danimarkalı ve Kjaer'in milli takımdan arkadaşı olan isimler. 

SAVUNMA LİDERİ KJAER

Kjaer'in verdiği üç kişilik listede Daniel Agger, Jannik Vestergaard ve Andreas Christensen'in adları yer alıyor. Tam 10 sezonluk Liverpool kariyeriyle büyük bir tecrübeye sahip olan 31 yaşındaki Agger, transferi en kolay oyuncu olarak dikkat çekiyor. Milli takımdaki yerini koruyan ve iki sezondur da ülkesinin güçlü temsilcilerinden Brondby'de top koşturan 1.89'luk savunmacının sözleşmesi sona eriyor. Ancak Fenerbahçe'nin önceliği Werder Bremen'de forma giyen 1.99'luk Jannik Vestergaard. Alman ekibiyle 2018'e kadar sözleşmesi olan 23'lük stoper 7 milyon avroluk bonservis bedeline rağmen uzun yıllar görev yapabileceği düşüncesiyle tercih nedeni. M'Gladbach'ta görev yapan 20 yaşındaki Christensen'in de en büyük avantajı yaşı.

FENERBAHÇE'DE GÖZLER DERBİDE

Başakşehir hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın yasağına rağmen oyuncuların aklı Galatasaray-Beşiktaş derbisinde. Galatasaray'ın Beşiktaş'a çelme takacağına inanan sarı-lacivertliler maçı sabırsızlıkla beklerken, Vitor Pereira, takımını Başakşehir mücadelesine motive olmaları yönünde uyarıyor. Portekizli hoca, yaptığı toplantılarda "Derbi bizi ilgilendirmiyor. Bize düşen önce Başakşehir'i yenmek sonra da diğer maçlarımızı kazanmak. Sadece kendi işinize odaklanın" uyarısında bulunuyor. 

"FIRSAT GELDİĞİNDE HAZIR OLMALIYIZ"

Derbinin sonucu ne olursa olsun son maçın son düdüğüne kadar motivasyonlarını korumak zorunda olduklarını vurgulayan Pereira, "Ben kendi maçlarımızı kazandığımız takdirde şampiyon olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş mutlaka takılacaktır. Ama onların puan kaybı kadar önemli olan şey bizim kayıp yaşamamamız" sözleriyle oyuncularını hazır tutmaya gayret ediyor. Takımın tecrübeli isimleri de heyecanlarını bastırarak arkadaşlarını kalan 3 maçta 9 puan hedefine motive etmek için gayret sarf ediyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...