Aslan payı Kalkavan’ın

Düzenleyen:
Aslan payı Kalkavan’ın

SPOR Haberleri

Geçen sene Devler Ligi finalini yöneten Çakır’la birlikte Süper Lig’de 21 maçta düdük çalan Mete Kalkavan, aldığı ücrette meslektaşını geçti.

Ömer Faruk Ünal

Süper Lig’de perde kapandı, Beşiktaş şampiyonluk ipini göğüsledi. Acısıyla tatlısıyla sona eren ligde düdük çalan hakemlerin performans-para tablosu da netleşti. Buna göre Süper Lig’de 21 maç yöneten Cüneyt Çakır ve Mete Kalkavan en çok maç alan hakemler oldu. Ancak bu sezon 3 derbi yöneten Kalkavan, geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalini yöneten Çakır’ı ücret konusunda geçti. Bu yıl Kalkavan 132 bin 500, Çakır ise 129 bin 500 lira kazandı. Süper Lig'de düdük çalan hakemlere maç başına 5 bin 750 TL, PTT 1.Lig'de ise 3 bin TL ücret ödeniyor. Uçak, otel ve diğer yol masrafları bu ücretlerin dışında tutuluyor. Profesyonel hakemler ayda 20 bin TL civarında maaş alıyor. Şu anda 9 olan profesyonel hakem sayısının yeni sezonda 18 çıkarılması planlanıyor. 

Bitnel’in büyük düşüşü

Hakemlere ayda bin 100 TL de antrenman parası ödeniyor. Geçen sezonun şampiyonu Deniz Ateş Bitnel, ligde ilk yarı bittiğinde de en fazla para kazanan hakem olmuştu. Devre arasında FIFA kokardını takan Bitnel’e nazar değdi! 22.haftadaki Galatasaray-Trabzonspor maçındaki hataları yüzünden tecrübeli hakem 12 hafta maç alamadı ve para kazanma sıralamasında 39'uncu sıraya indi. Mete Kalkavan’ın ardından en çok para kazanan hakem ise 131 bin 750 lira ile Serkan Çınar oldu. Bu yıl Süper Lig kadrosuna çıkan Halil Umut Meler, bir anda kendini Cüneyt Çakır'ın ardında 4. sırada buldu. FIFA kokartlı hakemlerden Hüseyin Göçek 18'inci sıraya, Halis Özkahya 26'ıncı sıraya kadar inerken, Bülent Yıldırım 24. sırada kendisine yer bulabildi. 
Aslan payı Kalkavan’ın

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...