Barcelona ile Sevilla sezonun son kupasının peşinde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Barcelona ile Sevilla sezonun son kupasının peşinde

SPOR Haberleri  / AA

Avrupa Süper Kupası ile sezonu açan Barcelona ve Sevilla, bu kez Kral Kupası finali ile sezonu kapatacak. Kral Kupası'nı Barcelona 27, Sevilla ise 5 kez kazandı.

İspanya'da 2015-2016 sezonunun son organizasyonu Kral Kupası'nın sahibi, Barcelona-Sevilla maçının ardından belli olacak.

Sezonun ilk kupası Avrupa Süper Kupası'nda geçen ağustos ayında karşı karşıya gelen iki takımdan gülen taraf, maçı uzatmalarda 5-4 kazanan Barcelona olmuştu.

La Liga'da oynanan maçlarda ise Sevilla ile Barcelona sahalarındaki müsabakaları 2-1'lik skorla kazanmıştı. Bu sezon Barcelona La Liga şampiyonluğunu yaşarken, Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırmıştı. Bu nedenle sezonu taçlandırmak adına Kral Kupası, her iki takım için de önem arz ediyor.

Kral Kupası'nın son şampiyonu Barcelona kupayı müzesine en çok götüren takım (27) olarak öne çıkıyor. Sevilla'nın müzesinde ise 5 Kral Kupası bulunuyor.

Arda Turan 2. Kral Kupası'nı kazanabilir
Öte yandan, 2013 yılında Atletico Madrid forması ile finalde Real Madrid'i yenerek Kral Kupası'nı kazanan Arda Turan, bu kez Barcelona formasıyla aynı başarıyı tekrarlamak için sahaya çıkacak. 16 kişilik maç kadrosunda yer alacak Arda'nın, son haftalarda olduğu gibi yedek başlaması ve maçın gidişatına göre sonlara doğru oyuna girmesi bekleniyor. 

Vicente Calderon Stadı'nda oynanacak Barcelona ile Sevilla arasındaki Kral Kupası finali, TSİ 22.30'da başlayacak. 

Futboldan daha çok siyaset konuşuldu
Bu arada, Kral Kupası finali öncesinde Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin etkisiyle basın toplantısında futboldan daha çok siyaset konuşuldu. Tartışmaların odak noktası, Madrid Valisi'nin statta bağımsız Katalonya bayrağı açılmasına getirdiği yasak ve Barcelona Kulübü ile bağımsızlık yanlısı bir derneğin karara yaptığı itirazın ardından mahkemenin söz konusu yasağı kaldırması oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...