Messi bu da neyin nesi

Düzenleyen:
Messi bu da neyin nesi

SPOR Haberleri

Arjantin’le 4 final oynayıp hiç kupa kaldıramadı, önceki gece Şili maçında penaltıyı kaçırınca gözyaşlarına boğulup “Bu iş bana göre değil” dedi

Bir taraftan yaşlı kıta Avrupa’nın futbol şampiyonası devam ederken, diğer taraftan yeni dünya Amerika’nın kupasında gurur ve hüzün vardı. Copa America’yı bir kere daha havaya kaldıran Şili gururluydu, toplam 14 şampiyonluğuna rağmen 14. defa final kaybeden Arjantin ise hüzünlü. Olayın dramatik tarafı ise “Kendisi bu dünyadan değil, uzaylı” yakıştırması yapılan Barcelona ve Arjantin’in yıldızı Lionel Messi’nin maçtan sonra gözyaşları içinde “Milli takımı bırakıyorum” açıklamasıydı. Sürekli olarak dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan Diego Armando Maradona’yla kıyaslanan Messi, Arjantin’le çıktığı dördüncü finali de (3 Copa America - 1 Dünya Kupası), kaybetmişti. Şili’ye karşı penaltı vuruşlarında atışı gole çeviremeyen Messi, 1 kupa bile kaldıramadan milli formaya veda ediyordu.
Çok çalıştım, başaramadım
Bu karar dünya futbolunda şok etkisi yaptı. 29 yaşındaki yıldız oyuncunun ‘genç’ denebilecek bir yaşta kaptanlığını yaptığı takımı bırakması “flaş haber” olarak duyuruldu, dünya basını Messi’nin “Tükenmişlik sendromu” yaşadığı yönünde yorumlar yaptı. Messi, herkesi şaşırtan bu kararını şöyle açıkladı: “Çok zor! Zaman analiz etme zamanı değil. Soyunma odasında düşünürken, Arjantin Milli Takımı kariyerimin bittiğini düşündüm. Bu iş artık bana göre değil. Arjantin'i şampiyon yapabilmek için çok uğraştım. Ancak bunu başaramadım." Arjantin’in şampiyonluğu kaybetmesiyle ‘tükenmişlik sendromuna” giren tek isim Messi değildi. Javier Mascherano, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Lucas Biglia’nın da kaptanları gibi milli takımı bırakacağı iddia edildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...