HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İngiltere'ye ağır eleştiri: Budala!

Düzenleyen: /
İngiltere'ye ağır eleştiri: Budala!
İngiltere, Euro 2016, Haber

SPOR Haberleri

EURO 2016'da İngiltere, İzlanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. İngiliz basını, Milli Takımı için "Budala" ve "Yüz kızartıcı" ifadelerini kullandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İzlanda'ya 2-1 yenilen İngiltere'nin turnuvaya veda etmesi İngiliz basınında geniş yer buldu.

Eleme grubunda tüm maçlarını kazanan ve turnuvanın favori takımlarından biri olarak Fransa'ya giden İngiltere'nin, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösteren 333 bin nüfuslu İzlanda'ya 2-1 yenilmesini İngiliz basını sert ifadelerle manşetine taşıdı.

"İNGİLTERE, KÜÇÜK DÜŞEREK ELENDİ"

"İngiltere, küçük düşerek elendi" başlığını atan Guardian gazetesi, maçın hemen ardından istifa eden milli takım teknik direktörü Roy Hodgson için 4 yıllık görev süresinin "umutsuzca ve aşağılayıcı" bir şekilde sona erdiğini yazdı.

İZLANDA'YA HAKKINI VERDİLER

İngiliz futbolcuların maç sonrası çaresizliğini yansıtan bir fotoğrafı spor sayfasının manşetine koyan gazete, dört yıl önce dünya klasmanında 133. sırada yer alan İzlanda'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en büyük başarıya imza atan takım olduğunu savundu. Guardian, İzlanda'nın "cesur, organize ve muhteşem" bir futbolla adını çeyrek finale yazdırdığını ifade etti.

"İNGİLTERE'NİN EN KARANLIK GÜNÜ"

"İngiltere'nin en karanlık günü" manşetini atan ve milli takım kaptanı Rooney'nin maç sonrası çekilmiş bir fotoğrafını ilk sayfasına taşıyan The Times, teknik direktör Hodgson'ın küçük düşerek görevinden ayrıldığını ve milli takım futbolcularının sahada taraftarlar tarafından yuhalandığı bilgisini paylaştı.

"AŞAĞILAYICI"

İngiltere Milli Takımı'nın 959 maç sonra tarihinin en "aşağılayacı" yenilgisini 333 bin nüfusu bulunan ve bir diş hekiminin yönettiği İzlanda karşısında aldığını ileri süren The Times, milli takımın 144 yıllık tarihinde bu kadar utandırıcı bir sonuç olmadığını kaydetti.

"İÇLER ACISI"

Milli takım kaptanı Wayne Rooney ve oğlu Kai'nin maç sonu tepkilerinin yer aldığı iki fotoğrafı ana sayfasından okuyucularıyla paylaşan The Sun, arka sayfasında Roy Hodgson'ın fotoğrafını tercih ederken, mağlubiyet için "içler acısı" ve "yüz kızartıcı" ifadelerini kullandı.

"BUDALA"

İngiltere'de geçen hafta perşembe günü yapılan referandumda AB'den ayrılma sonucunun çıkmasına gönderme yapan Daily Mirror "Brrrexit Hodgson", Daily Express "Budala", Hodgson'ın istifasını öne çıkaran Daily Mail ise "Uğurlar olsun" manşetini attı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...