Galatasaray'da deprem! Sneijder FIFA'ya gidiyor

Düzenleyen:
Galatasaray'da deprem! Sneijder FIFA'ya gidiyor

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, sarı kırmızılı yönetimin kestiği 2.2 milyon Euro'luk tarihi ceza için FİFA'ya gidecek.

Galatasaray'ın kaptanları arasında yer alan Wesley Sneijder ile kulüp arasında köprüler atılırken, sarı­ kırmızılıların Hollandalı futbolcu da dahil olmak üzere toplam 14 futbolcuya kestiği ceza sabırları taşırdı.

Özel işlerini gerekçe göstererek İstanbul'daki yeni sezon hazırlıklarında yer almayan Hollandalı futbolcuya, gereksiz gördüğü 8 sarı kart ve takıma katılmaması nedeniyle 2.2 milyon euroyu bulan ceza kesilirken, kaptan Selçuk İnan'a ise 845 bin euro disiplinsiz davranış cezası verildiği dile getirilmişti. Yerli ve yabancı olmak üzere 14 futbolcuya verilen bu ceza sonrasında oyuncular hak arama mücadelesine girişecek.

TALİMAT YOK

Sneijder'in menajeri Guido Albers ise yaşananlara tepki gösterdi. Albers, "G.Saray yönetimi önce Wesley'e izin verdi. Şimdi bu izni kim verdi diye komik bir süreç yaşıyorlar. Verilen cezanın tamamının yazılı disiplin talimatında olması lazım. Ki ceza tebligatı bize gelmedi. Elimizde böyle bir ceza talimatı yok. Bize ne istendiği açık söylenmeli. Gitmeli miyiz? İndirim mi isteniyor? Yoksa kalmamız mı isteniyor?" dedi.

İTİRAZLAR TAHKİM'E

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Wesley Sneijder, kendisine yapılan tebligatın ardından soluğu FIFA'da alacak. Cezanın haksız olduğunu iletecek olan Hollandalı oyuncu, gerekirse bu durumu Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar götürecek.

Yerli oyuncular ise statü gereği hakkını Türkiye Futbol Federasyonu bünyesindeki Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda arayabilecek. Burada alınacak karara itiraz da ancak Tahkim Kurulu nezdinde olabilecek.

Sarı-­kırmızılı yönetim, Sneijder dışındaki diğer oyuncuların itiraz edeceğini düşünmüyor. Her şeyin hukuka uygun gerçekleştiğini dile getiren Galatasaraylı yöneticiler, "İtiraz olsa da sonuç değişmez. Hiçbir hakim ve hakem, gereksiz yere sarı kart görerek takımını cezalandıran bir futbolcunun ardında durmaz" yorumunu yaptılar.

RODRIGUEZ'E BİLE CEZA

Galatasaraylı yöneticiler, ceza uygulamasında kimseye ayrıcalık yapmadıklarını söyledi. Sarı­-kırmızılılar, "Mainz'e transfer olan Jose Rodriguez'e bile ceza kesildi. Suçun olduğu yerde ceza da olacak" yorumunu yaptı.

SELÇUK BİLMİYOR

Sneijder ile birlikte 845 bin euro ile en fazla ceza alan isimlerin başında yer alan kaptan Selçuk İnan'a henüz tebligat ulaşmadı. Bu nedenle sarı­kırmızılı oyuncu, herhangi bir yorum yapmazken, bekleyeceği belirtildi.

8 KART GEREKSİZ

Galatasaray'da geçen sezon 11 sarı kart gören Sneijder'ın 8 kartının gereksiz olduğu görüldü. Ligi 7 kartla kapatan kaptan Selçuk İnan ise resmi müsabakalarda toplam 13 karta ulaştı. Bunlardan biri kırmızı oldu.

"İMZA VARSA CEZA UYGUN"

Galatasaray'ın 14 futbolcuya kestiği disiplinsizlik cezası, futbol gündeminin ilk sırasına otururken, bazı sorular kafalarda belirdi. Böylesine büyük cezalar kesilir miydi? Bu ne kadar hukuka uygundu? Zamanı uygun muydu?

Bunları, spor hukuku uzmanlarından avukat Alpay Köse'ye sorduk. Köse, futbolcuların disiplin yönetmeliğinde imzaları bulunmasının ilk koşul olduğunu belirterek, "Sneijder özelinde durumun ne olduğunu bilmiyoruz ama yabancı futbolcular genelde böyle bir yönetmeliğe imza atmaktan uzak duruyorlar. Eğer Sneijder imza atmışsa ve bunun bir sureti futbolcuya verilmişse, ceza oyuncuyu bağlar" ifadesini kullandı.

Sarı kartların sene içerisinde görülmesine rağmen cezanın çok sonra kesilmesinin önemli olmadığına vurgu yapan avukat Köse, "Sözleşmede tarih belirtilmemişse bu konuda da bir sakınca olamaz" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...