Sneijder, el üstünde tutulması gerekirken itibarsızlaştırılıyor

Düzenleyen:
Sneijder, el üstünde tutulması gerekirken itibarsızlaştırılıyor

SPOR Haberleri

Taraftarı da tamamen karşısına alan sarı-kırmızılı yönetim, Wesley krizinde sınıfta kaldı. Soru şu: "Oyuncuyu takımda tutacaksanız neden küstürüyorsunuz, hayır satacaksanız neden kötülüyorsunuz?"

Burhan Can Terzi - Mevcut kadrosundaki en büyük yıldız Wesley Sneijder ile yolları ayırma aşamasına gelen Galatasaray yönetimi, hem taraftarı karşısına aldı hem de kötü bir kriz yönetimi gösterdi. Sarı-kırmızılı takımın son 4 sezonuna damgasını vuran ve taraftarın da sevgilisi olan Hollandalı yıldız, sezon açılışına katılmazken, menajeri aracalığıyla da mesaj göndererek adeta ipleri kopardığını belirtti. Sneijder ile yönetim arasındaki gerginliğini daha da ilginç kılan ise iki cephenin farklı farklı açıklamalar yapması oldu. Galatasaray yönetimi, yıldız oyuncuya, "1 Temmuz'da burada ol" direktifinde bulunduğunu bildirirken, Sneijder'in menajeri Guido Albers, "Yönetim Sneijder'e izin vermişti ancak şimdi başka konuşuyorlar" açıklaması yaptı.

Cezayı kabul etmiyor
Sneijder'e, haziran başında yönetim aleyhinde yaptığı açıklamalar sebebiyle ceza verilmesi bekleniyordu ve bu ceza çoğu kesim tarafından normal karşılanacaktı. Fakat yönetimin, Hollandalıya gördüğü kartları neden göstererek 750 bin avroluk fatura çıkarması işin rengini değiştirdi. Sneijder bu haber sonrasında küplere bindi ve asla bu cezayı kabul etmeyeceğini söyledi. Kamuoyunda da "G.Saray, Sneijder'i itibarsızlaştırmaya çalışıyor" algısı oluştu. Sarı-kırmızılılar elindeki en değerli futbolcuyu en iyi şekilde pazarlamak yerine didişmeyi tercih etti ve oyuncu süreçte yıprandı. Akılllara gelen birinci soru ise şu şekilde oldu:  "Oyuncuyu takımda tutacaksanız neden küstürüyorsunuz, hayır satacaksanız neden kötülüyorsunuz?"   

10 maddede 10 krizine giden yol

1- Mustafa Denizli ile tel tel dökülen G.Saray'da yönetim Sneijder'e sarıldı. El üstünde tutulan futbolcu Mart 2016'ya gelindiğinde kulüp içindeki otoritesi daha da güçlenmişti.

2 - G.Saray, Denizli'nin gönderilmesinin ardından hoca arayışına girerken Sneijder, alt yapı sorumlusu olan vatandaşı Jan Olde Riekerink'i işaret etti.

3- Başta Fatih İşbecer olmak üzere, bazı yöneticiler Sneijder'in bu etkinliğinden rahatsız olmaya başladı ve Hollandalının bütün hareketleri mercek altına alındı. 

4- Sezon içerisinde sakatlıklarla da boğuşan futbolcunun mayıs başında "satılması fikri" ortaya atıldı. Dursun Özbek'in, görüştüğü Fatih Terim de "Gelirsem onu takımda istemiyorum" dedi.

5- Sneijder’in ligin son haftasındaki Kayseri maçının ardından kupa finaline kadar "antrenmanları asması" yöneticileri çok sinirlendirdi.

6- Hollandalının "Radikal kararlar alacak yönetici tipi yok. Çoğu yönetici zaten başka şeyler peşinde. Kendi reklamlarını yapıyorlar" şeklindeki açıklamaları 5 Haziran'da medyada yer aldı. 

7- 8 Haziran'daki Divan Kurulu'nda Başkan Özbek, "Sözleri ister çarpıtılsın, ister çarpıtılmasın. Sneijder için gereken yapılacaktır" dedi.

8- Yönetim, Sneijder'in menajerini İstanbul'a çağırarak, oyuncunun yıllık ücretinde indirim yapmasını istedi. Ancak Sneijder cephesinin indirime yanaşmaması ipleri iyice gerdi.

9- Yönetime göre 1 Temmuz'da Florya'da olması gereken Sneijder, kampa katılmadı. Özbek, oyuncunun menajerini arayıp "3 gün içinde burada olsun" dedi.

10- Sneijder'e verilen dönüş süresi dolarken, yönetim yıldız futbolcuya 750 bin avroluk fatura çıkardı.       Hollandalı da resti çekti: Ödemiyorum.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...