Görme engelli sporcu Rio’da tarih yazdı

Düzenleyen:
Görme engelli sporcu Rio’da tarih yazdı

SPOR Haberleri

On yıldır goalball oynayan görme engelli millî sporcu Gülşah Düzgün, her yıla sığdırdığı dereceleri, aldığı madalyaları ile engelleri aştı.

Brezilya’da gerçekleştiren Rio Paralimpik Oyunları’nda Goalball Türk Kadın Millî Takımı, takım sporlarındaki ilk altın madalyayı kazanarak tarihe geçti. Millî Takım oyuncusu Gülşah Düzgün de kazandığı madalyayı anne ve babasına getirdi. On yıldır goalball oynayan görme engelli millî sporcu Gülşah Düzgün, her yıla sığdırdığı dereceleri, aldığı madalyaları ile engelleri aştı. Engellilerin imkân verildiği zaman neler yapabileceğini bir kere daha ispatladı.
Engellilere umut olan Gülşah Düzgün bu spora nasıl başladığını şöyle anlattı: “Görme engelli okul çıkışlı olduğum için beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle ‘goalball’a başladım. Önce okul takımı sonra kulüp oradan da şimdiki antrenörümüz Ali Tekçe tarafından millî takıma seçildim. İlk resmî turnuvam için 2009’da Almanya’ya gittim. Goalball ile aslında 10 yıldır uğraşıyorum. 9 yıldır da millîyim. İlk 3-4 yıl bir şey yapamadık. O zamanlar bize sunulan imkânlar çok kısıtlıydı. Turnuvalardan birinin Türkiye’de olması sağlandı. Avrupa B Ligi Şampiyonasıydı. Orada 2. olarak dereceye başladık. İPSA Dünya Yaz Oyunları Antalya’ya alındı. Bizim orada pek bir hedefimiz yoktu. İlk 5-6’ya girersek başarılı oluruz diyorduk. Orada üçüncü olduk. Londra Olimpiyatlarını altın gol ile kaçırdık. Daha sonra dereceler gelmeye başladı. 2013’te Konya’da yine Avrupa Şampiyonası yapıldı. Orada ikinci olduk. 2014’te Dünya Şampiyonasında üçüncü olduk. 2015’te Litvanya’da Avrupa şampiyonu olduk.”
Gülşah Düzgün, bu sene Rio’da (Brezilya’da) namağlup olimpiyat şampiyonu olduklarını ve bu başarıdan onur duyduklarını belirterek, “Allah bize, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olmayı nasip etti. Oraya gitmeden önce çok yoğun bir şekilde antrenman yaptık. Derece ile bitireceğimizi düşünüyorduk. Ama herkesi ezerek şampiyon olmamız ayrıca bir güzel oldu. Amerika gibi geçmişi ödülle dolu bir takımı yarı finalde 11-1 gibi skorla yenmek çok güzel” dedi.
“Brezilya’da 5 bin kişiyi ayağa kaldırıp İstiklal Marşı’nı okutmamız gurur verici” diyen Düzgün, “Sayın Bakanımız da oradaydı. İstiklal Marşımızı orada okumak, okutturmak kelimelerle ifade edemeyecek kadar güzel bir duygu.” şeklinde konuştu.
Kendisi gibi görme engelli eşi ile aynı kulüpte tanıştıklarını söyleyen Gülşah Düzgün, “Sporcu olan eşim ile aynı kulüpte tanıştık. Eşim de Londra Olimpiyatlarına gitti. 2012 yılında orada bronz madalya aldı” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...